Evenimentul Zilei > Actualitate > Imagini șocante de la morga spitalului Universitar București! Morții stau îngrămădiți pe holurile spitalului
Imagini șocante de la morga spitalului Universitar București! Morții stau îngrămădiți pe holurile spitalului

Imagini șocante de la morga spitalului Universitar București! Morții stau îngrămădiți pe holurile spitalului

Trupurile morților de COVID-19 stau înghesuite pe holurile de la morga spitalului Universitar din București. Cadrele medicale sunt depășite de situație, însă nici locurile din morgă nu mai sunt suficiente pentru decesele provocate de coronavirus. În frigiderele mortuare nu mai sunt locuri, așa că trupurile neînsuflețite stau pe holul de la morgă.

Situația din spitalele din România este una destul de gravă. Angajații spitalului Universitar București susțin că nu mai fac față cu decesele, iar morga este mult prea aglomerată. Din cauza numărului mare de morți, personalul susține că nici saci pentru cadavre nu mai au. Imaginile cu privire la modul în care se desfășoare lucrurile în morga spitalului au fost filmate luni dimineață și apoi transmise către presă, informează Digi24.

Conform informațiilor făcute publice, de regulă, spitalul din Capitală înregistrează 45 de morți pe zi, acestea nefiind toate din cauza COVID-19. Necesarul de saci pentru trupurile neînsuflețite este de 100 de bucăți pe lună. În perioada aceasta, numărul de saci a fost crescut la 500.

Surse din corpul medical susțin că situația este una gravă. În ultimele zile, ambulanțele stau la rând la poarta spitalului pentru a preda pacienții infectați cu coronavirus, în stare gravă. La ora actuală, în spitalul Universitar București sunt internați peste 400 de pacienți pozitivi. Conform surselor din interior, aproximativ 100 de persoane internate zilnic prezintă o formă gravă a coronavirusului. Aceștia sunt intubați și necesită ventilare mecanică. Medicii fac eforturi mari pentru salvarea fiecărui pacient, însă mulți dintre ei vin în stare gravă. Din păcate, în cazul celor care prezintă multiple comorbidități, lupta este aproape imposibilă. O mare parte dintre aceștia nu mai au puterea să treacă peste boală, așa că moartea este inevitabilă.

Situația actuală de la morga spitalului Universitar este din cauza deceselor din weekend. Cadrele medicale susțin că sâmbătă au înregistrat mai multe decese decât de obicei, așa că nu mai sunt locuri libere la frigider pentru trupurile neînsuflețite.

Situația din ultima perioadă a dus România pe locul 1 în Europa în ceea ce privește numărul persoanelor decedate de COVID-19. În lume, țara noastră ocupă locul al doilea. Cifrele cu privire la decese sunt calculate ca medie zilnică pentru săptămâna care s-a încheiat și publicate de platforma Our World in Data, realizată de cercetători Oxford.