Evenimentul Zilei > Actualitate > Imaginea care a cutremurat lumea: Mamă și fiică, găsite îmbrățișate sub dărâmăturile casei. Bilanț tragic al erupției vulcanului Semeru
Imaginea care a cutremurat lumea: Mamă și fiică, găsite îmbrățișate sub dărâmăturile casei. Bilanț tragic al erupției vulcanului Semeru

Imaginea care a cutremurat lumea: Mamă și fiică, găsite îmbrățișate sub dărâmăturile casei. Bilanț tragic al erupției vulcanului Semeru

Ultimele actualizări ale fenomenului tragic ce a avut loc, sâmbătă, în provincia indoneziană Java de Est. Numărul victimelor este în creștere. De sub dărâmăturile caselor, autoritățile au recuperat inclusiv trupuri ale copiilor rămași fără suflare.

Vulcanul Semeru din Indonezia a băgat spaima în oameni. Sâmbătă, ridicătura muntoasă de formă conică s-a dezlănțuit. Peste 1.500 de persoane au fost evacuate din regiune și mutate în adăposturi temporare, inclusiv în moschei și birouri guvernamentale, potrivit șefului agenției locale de protecție civilă, Wawan Hadi.

Bilanțul victimelor vulcanului Semeru: 15 morți, aproape 70 răniți

Reprezentantul protecției civile a făcut public ultimul bilanț al victimelor înregistrate în urma erupției vulcanului Semeru. 15 persoane au fost raportate decedate, în timp ce cel puțin 68 au suferit arsuri.

Videoclipurile distribuite sâmbătă de agenția de atenuare a dezastrelor din țară (BNPB) au arătat cum rezidenții alergau în timp ce fumul și cenușa acopereau unele sate din districtul Lumajang, provincia Java de Est.

Erupţia vulcanului Semeru, din sud-estul insulei Java, a acoperit, sâmbătă, cu cenuşă mai multe localităţi din apropierea acestuia. Fenomenul ce a avut loc în weekend a marcat a doua erupție din ultima lună a vulcanului. Coloana de cenușă vulcanică a ajuns până la 15.000 de metri înălțime.

Mamă și fiică, găsite îmbrățișate sub dărâmături

Una dintre imaginile care au cutremurat locuitorii a surprins două persoane, o femeie și fiica sa, găsite îmbrățișate sub dărâmăturile locuinței lor, potrivit kompas.com.

„Suntem în mare suferință”, a spus șefa adjunctă a districtului Lumajang, Indah Masdar. „Este îngrozitor, toate familiile lor plâng”. Thoriqul Haq, șeful districtului Lumajang, a declarat că un număr de mineri au fost surprinși, în timpul erupției, în apropierea zonelor de activitate, însă nu a oferit detalii suplimentare.

„Coloanele groase de cenușă au transformat mai multe sate în întuneric”, a spus Haq. Rapoartele de la televiziune arătă oameni care alergau panicați sub un nor imens de cenușă, cu fețele ude din cauza ploii amestecate cu praf vulcanic.

Vulcanul Semeru, cu o înălţime de 3.676 de metri, este printre cei mai activi din această ţară. Erupţia vulcanului a avut loc în plină zi, în jurul orei locale 15:30 (8:30 GMT), însă norul dens de cenuşă a cufundat în întuneric zonele învecinate vulcanului.