Evenimentul Zilei > Vremea > Iarna revine în forță. Cod galben de ninsori în București și 11 județe
Iarna revine în forță. Cod galben de ninsori în București și 11 județe

Iarna revine în forță. Cod galben de ninsori în București și 11 județe

După o scurtă perioadă de soare și vreme caldă, iarna se face din nou simțită. Ninsorile au curpins capitala și o parte a țării.

Iarna revine în forță! Meteorologii au actualizat ultima informare meteo și au anunțat ninsori în sudul și sud-estul țării, vânt și o vreme deosebit de rece, potrivit Antena 3.

Cod galben de ninsori abundente în București și județele din sudul și sud-vestul țării

A fost emis un Cod galben de ninsori abundente pentru București și 11 județe. În intervalul miercuri ora 11:00 – joi ora 06:00, în sudul și sud-estul țării temporar vor fi precipitații moderate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare. La nivel local, în centru și nord-est, se vor produce ninsori în general slabe cantitativ. Izolat se va forma polei sau ghețuș.

Vântul va prezenta intensificări în regiunile sudice și sud-estice, precum și la munte.  Vitezele vor fi în general de 45…55 km/h, temporar ninsoarea fiind viscolită, ducând la amplificarea senzaţiei de frig.

Vremea va fi deosebit de rece pe parcursul zilelor de miercuri şi joi cu precăde. În regiunile sudice, valorile termice vor fi cu 8…10 grade mai scăzute decât mediile multianuale. În nopțile de miercuri spre joi (10/11 martie) și joi spre vineri (11/12 martie) în majoritatea regiunilor.

Meteorologii au emis și o alertă Cod galben, de miercuri ora 11:00 până joi ora 6:00. Aceștia au anunțat ninsori însemnate cantitativ (15…20 l/mp) și un nou strat de zăpadă, consistent local. Zonele afectate sunt cea mai mare parte a Olteniei și Munteniei, dar și Carpații Meridionali și de Curbură

Codul galben vizează Bucureștiul și județele Vâlcea, Dolj, Olt, Argeș, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu, Călărași, Ilfov, Buzău și Prahova.

Primăvara mai are de așteptat. Ploile și frigul vor continua toată luna martie

Specialiștii avertizează că acesta nu este ultimul episod de vreme rece. Pentru săptămânile viitoare sunt anunțate în continuare ploi și temperaturi scăzute. Vremea se va menţine deosebit de rece şi pe parcursul zilei de joi , în special în cursul nopţii de joi spre vineri. Temperatura minimă va fi de -8…-6 grade, informează meteoromania.ro.

Miercuri, vremea rea și ninsoarea au pus stăpânire pe București. Se circulă cu greutate, traficul fiind afectat de căderea ninsorii.

Citește și Sfatul psihologului. Trei obiceiuri pentru o primăvară fericită