Evenimentul ZileiActualitateFurtuna de iarnă a făcut prăpăd. Cel puțin 240 de persoane au fost rănite în Japonia

Furtuna de iarnă a făcut prăpăd. Cel puțin 240 de persoane au fost rănite în Japonia

Furtuna de iarnă a făcut prăpăd. Cel puțin 240 de persoane au fost rănite în Japonia
Opt persoane au murit, iar alte 240 au fost rănite în urma unei furtuni de iarnă care a avut loc în Japonia.

Iarnă cruntă în Japonia. Duminică, cel puţin opt persoane au murit şi alte aproximativ 240 au fost rănite. Toate, în urma unei puternice furtuni de iarnă care a afectat regiuni costiere din Japonia, au relatat media locale, informează DPA.

Multe persoane au murit în timp ce încercau să curețe zăpada. Asta în timp ce un front de aer rece a adus ninsori abundente în zonele nordice şi centrale ale ţării.

Un bărbat în vârstă de 60 de ani a fost găsit decedat într-o maşină acoperită de zăpadă în oraşul Himi, potrivit Kyodo News.

Furtuna de iarnă a provocat rănirea a cel puţin 240 de persoane, în prefecturile Niigata, Ishikawa, Fukui şi Toyama, conform postului NHK.

Furtună de iarnă în Japonia: sute de vehicule au rămas blocate

Peste o mie de autovehicule au rămas blocate pe o autostradă înzăpezită din oraşul Sakai. Alte 200 de maşini au rămas înzăpezite pe o autostradă din oraşul Nanto. Două persoane au fost transportate la spital după ce li s-a făcut rău, potrivit Kyodo.

În luna decembrie, prefectura Niigata a fost afectată de ninsori abundente. Atunci, aproximativ 2.100 de autovehicule rămânând blocate timp de două zile pe o autostradă înzăpezită din această regiune situată la nord-vest de Tokyo.

În oraşul Joetsu, cantitatea de zăpadă acumulată începând de joi a ajuns la aproximativ 180 de centimetri. Un strat de aproximativ 160 de centimetri de zăpadă s-a depus în satul Shirakawa, notează DPA.

Furtuna de iarnă din Spania a provocat patru decese

Patru persoane şi-au pierdut viaţa în urma unei furtuni care a afectat Spania. Traficul a fost paralizat, iar capitala iberică acoperită total de zăpadă.  Cantitatea a fost atât de mare de zăpadă încât unii locuitori au schiat, informează Reuters.

Meteorologii au emis avertizări conform cărora efectele furtunii Filomena, care a adus cea mai abundentă ninsoare din ultimele decenii în centrul Spaniei, vor continua săptămâna viitoare, scrie Agerpres.


Accesează: