Evenimentul ZileiActualitateÎncă un incendiu devastator la ATI. Șapte pacienți au murit

Încă un incendiu devastator la ATI. Șapte pacienți au murit

Încă un incendiu devastator la ATI. Șapte pacienți au murit
Un incendiu a izbucnit la secția de Teraăie Intensivă (ATI) a unui spital din Egipt. Până acum au fost raportate șapte decese.

Încă o tragedie asemănătoare cu cea de la secția ATI de la Spitalul Județean Piatra Neamț a avut loc într-un spital din Egipt. Un incendiu izbucnit pe secția de Terapie Intesivă a unității medicale din oraşul Obour a provocat moartea a șapte pacienți și rănirea altor cinci. Pe lângă aceștia, au mai fost evacuați și alți pacienți și transportați la spitale din apropiere.

Cauza inițială a incendiului este un scurtcircuit electric, însă  autoritățile au deschis o anchetă. Pompieri au intervenit prompt şi au ținut sub control incendiul, potrivit apnews.com.

În Egipt s-au înregistrat peste 130.000 de infectări cu noul coronavirus şi peste 7.300 de morţi. Sistemul de sănătate șubred a fost copleșit de criza sanitară. Sindicatele din domeniul medical au avertizat cu privire la posibilitatea unei prăbuşiri totale a sistemului sanitar.

Un alt incendiu a avut loc la un spital din Alexandria, în iunie, și s-a soldat cu moartea a şapte pacienţi cu Covid-19 şi rănirea altor şapte.

 


Accesează: