Evenimentul Zilei > Horoscop > Horoscop Extratereștrii au distrus un submarin în Atlanticul de Sud │ Horoscopul lui Dom’ Profesor
Horoscop  Extratereștrii au distrus un submarin în Atlanticul de Sud  │  Horoscopul lui Dom’ Profesor

Horoscop Extratereștrii au distrus un submarin în Atlanticul de Sud │ Horoscopul lui Dom’ Profesor

Horoscop ”ARA San Juan” este un submarin militar de clasa TR-1700, lung de 70 de metri, cu șase tuburi de torpile, construit de germani în anul 1983 și modernizat în anul 2008. Modernizarea, care a constituit în înlocuirea celor patru motoare Diesel, a celor două motoare electrice, a bateriilor și dotarea cu noi tipuri de torpile și rachete a costat peste 12 milioane de dolari.

 

 

 

 

 

Horoscop  Pe 2 decembrie s-au născut Maria Callas, Nicos Kazantzakis, Gerorges Seurat, Jean Troisgros, Cella Delavrancea, Cornel Fugaru, Dan Atanasiu, Nicolae Labiş. Pe 3 decembrie s-au născut Jean-Luc Godard, Ozzie Osbourne, Joseph Conrad, Nicola Amati, Andy Williams, Oscar Han, Liviu Dandara, Nicolas Mateesco-Matte, Cătălin Botezatu.

 

În calendarul creştin-ortodox, pe 2 decembrie sunt Sfinții Avacum, Miropa şi Solomon din Efes.  Pe 3 decembrie, este Sf. Proroc Sofonie, care a fost, după numele lui, văzător şi cunoscător al tainelor lui Dumnezeu (precum numele lui se tâlcuieşte). (Vieţile Sfinţilor).

 

Tradiţional, în ”Kalendar”, pe 3 decembrie este Sofonia. Ziua proorocilor. Sărbătoare ţinută de femei care fac turte înflorate şi le dau de pomană.

 

Horoscop  Ajunul la festivalul Bubatului, a Sf. Varvara. Sf. Sofonie, Varvara şi Sava sunt cele trei zile ale Bubatului. Magie veche, puternică, împotriva vărsatului de vânt…   

 

Minerii postesc negru şi pe seară, după căderea întunericului,  beau în amintirea ortacilor care nu au mai ieşit niciodată din mină la lumină.

 

Horoscop  Minerii, satanizaţi pe nedrept pentru greşelile politicienilor! O vară întreagă am fost miner. La Lupeni, pe valea huilei. Era "porunca Marelui Zeu", Decanul Energeticii şi Şeful Catedrei de Hidraulică şi Centrale Hidroelectrice, legendarul Sandu Diaconu. Nu ştiu dacă s-a săvârşit sau nu din această viaţă, nici nu mă intereseză, nici nu vreau să știu, oameni ca el rămân nemuritori. V-am povestit, altădată, nu mai repet.

 

Horoscop  Dragi lupi, padawani și hobbiți am și unii cititori din America Latină. În Brazilia locuiește fina mea, Ana Racoveanu, care mă ajută la corespondență. În Argentina am câțiva corespondenți, foarte bine informați și îndrăzneți în supoziții. De la ei am unele informații, probabil ei le au de pe rețelele de socializare, în special Twitter. Dar unul dintre ei lucrează în portul Mar del Plata. De la el am o poveste întreagă pe care o s-o v-o spun și domniilor voastre, este o mică vacanță, afară este frig și ceață, noaptea este lungă – timpul istoriilor!

 

Horoscop  Probabil că ați fost informați, din presă, că în Atlanticul de Sud a dispărut un submarin argentinian. Aceasta, pe data de 15 noiembrie. Este vorba de ”ARA San Juan” un submarin militar de clasa TR-1700, lung de 70 de metri, cu șase tuburi de torpile, construit de germani în anul 1983 și modernizat în anul 2008. Modernizarea, care a constituit în înlocuirea celor patru motoare Diesel, a celor două motoare electrice, a bateriilor și dotarea cu noi tipuri de torpile și rachete a costat peste 12 milioane de dolari. Un submarin solid, modern, fără veleități de energie atomică sau lasere la bord, dar decent, cu o viață estimată la cel puțin încă 30 de ani. Mai are trei frați, încă trei submarine la fel, în marina militară argentiniană, care nu au avut probleme, niciodată. ”San Juan” are un echipaj bun, fără istorii de bătăi prin cârciumile de port, de 44 de oameni, un căpitan destoinic, pe cenzurat.

 

Horoscop  Ceea ce știm oficial, este prin intermediul declarațiilor căpitanului de rangul doi Enrique Balbi, purtătorul de cuvânt al Armada de la República Argentina, de unde vine prescurtarea ARA înaintea numelul vasului, cum la navele britanice este HMS, Her Majesty’s Ship. El a declarat că ”ARA San Juan” în misiune militară, se întorcea de la Ushuaia, cel mai sudic port. La 267 de mile nautice în largul coastei Patagoniei, căpitanul submarinului a raportat un scurt-circuit la bord, cauzat de infiltrarea apei prin ”snorkel” un tub care permitea aerului să ajungă la motoarele Diesel, și la echipaj, când submarinul se afla la adâncimea periscopică, adică puțin sub nivelul apei. Apoi căpitanul ”San Juan” a raportat că incidentul a fost remediat și că așteaptă instrucțiuni. Nu se știe ce instrucțiuni a primit. La patru ore după aceea s-a depistat în Sudul Atlanticului cu 48 de mile mai în Nord de poziția anterioară a submarinului, o puternică explozie. S-au declanșat imediat operațiunile de salvare.

 

La operațiunile de salvare au participat 28 de nave și 9 avioane speciale, din 18 națiuni. Au scotocit o suprafață mai mare de două ori ca suprafața României, au sondat oceanul, au lansat un batiscaf, au monitorizat și analizt fiecare sunet, fiecare oftat de balenă.  Britanicii au participat cu HMS Protector, o navă specială, care poate cartografia cu precizie fundul oceanului, a fost concepută pentru depistarea nodulilor de metale rare de pe fundul oceanului. HMS Clyde, un crucișetor ușor hibrid, specializat în lupta anti-submarin, dar cu veleități de navă-spital, are șase chirurgi la bord și două camere de operație, ba și un dentist, doctor în stomatologie! Și două avioane, specializate în depistarea submarinelor, un RAF C130 Hercules și un RAF Voyager R-44.

 

Pe 1 decembrie, președintele Argentinei, Mauricio Macri, a ordonat încetarea operațiunilor de salvare și trecerea la operațiunile de căutare. Spre disperarea familiilor membrilor echipajelui, civili care nu prea au înțeles terminologia militară. Durerea lor este de înțeles ca și faptul că s-au constituit în parte civilă, cerând o soluție în justiție.

 

Horoscop   Ceea ce trebuie precizat este că în momentul când se declanșează o operațiune de salvare, orice navă, orice marinar, lasă totul, misiune, afaceri, orice și se îndreaptă spre locul posibilei salvări. Fără discuții și fără negocieri. Așa este pe mare, am fost doi ani secund-navigator pe ”Red Barracuda II” și știu foarte exact codul marinăresc. Cât timp este consemnul de operațiune de salvare nu se precupețește nimic, nu se face nicio economie, nu se aprovizionează nava. Tot timpul se caută nava și echipajul în pericol. Operaținea de salvare a durat două săptămâni, fără niciun rezultat. Nimic, dar nimic! Oricum, dacă submarinul a făcut explozie, era imposibil să nu apară pe suprafața apei resturi, pete de ulei și de combustibil. Nici scufundat la adâncime un este, spun toate dispozitivele spion din lume, care văd la mare adâncime. Președintele Argentinei a retrogradat nivelul căutărilor ca să dea posibilitate navelor implicate în salvare să se aprovizioneze și să se echipeze corespunzător. Sau știe el altceva, spune teoria conspirației.

 

Horoscop  Și membrii familiilor echipajului în dificultate spun că li se ascunde ceva.  Ceva ce știe comandorul Erik Reynolds, purtător de cuvânt al US Navy. El spune că cele două distrugătoare Zumwalt care au escortat nava militară de cercetări științifice ”Benjamin Franklin”, escadră sub comanda amiralului cenzurat, au trebuit să părăsescă cu maximă viteză zona, din cauza timpului nefavorabil. Nici el nu credea ce spunea, dar era bine în rolul său. Două Zumwalt? Ar putea cuceri, ele singure, o țară mică. De cine au fugit americanii, rușii, francezii, germanii etc, 18 nații,  că toți au părăsit zona. De timpul nefavorabil? Sunt câteva valuri de un metru-doi, absolut obișnuite în această perioadă de trecere la vară, la antipozi este vară, nu iarnă.

 

Teoria conspirației spune că ”ARA San Juan” s-a luat la bătaie cu o navă extraterestră, ca în filmul ”Battleship”. Soarta echipajului? După explozie au fost șapte apeluri prin satelit din acea zonă a coastei. Iridium, proprietarul sateliților de comunicație, o scaldă, este evident că nu poate să spună nimic. Convorbirile sunt înregistarte în marile servere din poienile Virginiei. Toate convorbirile de pe glob ajung acolo. La ele se ajunge numai prin poiana de la Langley. Dar acolo sunt niște urși grizzly, maaari și cu dinții luuungi. Un lasă pe nimeni să treacă!

 

Horoscop Poate să fie doar o teorie a conspirației ca să mai dea speranță celor care își așteaptă marinarii în port. Dacă nu este nicio veste rea, nu s-a găsit nimic, mai poate fi o speranță, s-au întâmplat minuni, poate și ”ARA San Juan” merită o mică minune!

 

Așa ne amăgim, așa sperăm la minuni, singura minune  adevărată, speranța noastră adevărată, este așa de evidentă că nu o mai vedem: mâine este o altă zi!

 

 

 

                                                    ⃰    ⃰    ⃰

 

 

 

 

horoscop

 

BERBEC  O mică vacanță. Repede a venit, repede trece. Ca un făcut timpul te presează şi mereu nu faci, nu spui ceea ce doresti, de fapt. Nu ai timp! Aşa timpul trece foarte repede, confiscat de grijile cotidiene! Sâmbata ai un prilej de distracţie, o petrecere, sau participi la o zi de naştere, onomastică târzie de Sf.Andrei, sau la sindrofie. Chiar dacă oboseala îşi spune cuvântul, distrează-te – este singura soluţie de evitare a stresului cotidian, soluţie chiar încurajată de sistem. Oamenii care se distrează nu fac politică şi sunt mai uşor de păcălit. Perioada de timp a acestui weekend este numai bună pentru inceperea unui mic proces de planificare, de ordonare a vieţii şi operei tale. Dacă nu te-ai apucat deja să faci curăţenie. Asta daca ai terminat cu obsesiile tale, sau alte „praguri” pe care le ai de trecut în aceasta perioadă.

 

horoscop

 

TAUR  Ți se dă ceva!  Sigur, nu tuturor nativilor din zodie pentru ca astrologia nu este o filozofie comunista şi nu dă tuturor în mod egal. Sâmbătă este o zi relaxantă şi plăcută ba chiar interesantă – sunt posibile unele întâlniri întâplătoare cu prieteni vechi dar neglijaţi. Tot sâmbăta probabil ca te duci la cumpăraturi la cei care ţin deschis în mica vacanță, sunt destui, majoritatea, duminică o să vrei să faci puţină curatenie în casă şi în suflet. Totuşi, sâmbătă ai un moment de inspiraţie în care crezi că ai găsit o solutie pentru rezolvarea unor probleme. Nu lasa lucrurile pe mâine, fă-le astăzi. Intai fă-ti un plan, apoi acţionează cu chibzuinţă. Nu te amesteca cu cei care nu sunt ca tine. Mezalianţele şi amestecurile de religii şi rase au fost întotdeauna motive de conflicte, mai mari sau mai mici.  Sfârşitul weekendului, adică duminică seara te gaseşte în activitate, în orice caz muncind cu dedicaţie şi spor la ceva.

horoscop

 

GEMENI  Buni de gură, energici şi ironici, Gemenii au în acest weekend mai multe ocazii să iasă în evidenţă. Totuşi o bună parte din Gemeni trebuie să ocolească cu abilitate şi diplomaţie subiectele tabu de acasa, problemele tăioase din familia lor. Nu uita că tacerea este de aur, vorba de tinichea! Weekendul acesta trezeşte o bruscă dorinţă de excursii şi călătorii. Mercur face şi unele aspecte favorabile. Foloseşte perioada ca să-ţi lămureşti problemele de „relaţii publice” sau să începi alte „relaţii personale”.  Se mai face lumină şi pe strada ta şi in acest weekend ai sentimentul că, în fine, norocul nu ţine numai de bolta cerească şi de stelele depărtate şi reci, ci îl mai face şi omul, prin hotărârile şi atitudinile sale. Destinul este suma alegerilor și deciziilor noastre.

 

horoscop

 

RAC  Weekendul acesta este pentru armonioşii  Raci o perioadă a pregătirilor şi a planurilor. Trebuie să analizezi ultimele demersuri şi evenimente şi să retrasezi cursul lucrurilor. Înaintea unui nou atac, înaintea unei noi ofensive sau al unui nou proiect, forţele trebuie să se regrupeze – ce să mai spun daca este vorba de o relatie de amor! Sâmbătă, cu Luna, patroana ta, bine aspectată, ai totuşi mai multe oportunităţi şi posibilităţi, pe care cu înţelepciune şi chibzuinţă nu o să le risipeşti, cum faci de obicei. Conjunctura astrală te sprijină să obţii mai multă stabilitate în familie sau printre prieteni. În ultima zi din weekend îţi este mai uşor să învingi dificultăţile vieţii cotidiene – doar este duminică. Poţi să întâlnesti o persoană deosebită, sau să te distrezi, sau amândouă. Întâlnirile îţi încălzesc inima şi îţi oferă suficiente rezerve de bună dispoziţie şi optimism.

 

horoscop

 

LEU   Sâmbătă este cazul să devii mai practic şi ceva mai diplomat, totodată; numai aşa poţi evita un mic, dar bine organizat, dezastru sentimental sau financiar, Doamne fereşte! Aspecte uşor nefavorabile la bani, dar foarte bune la sănătate. Nu-ţi schimba intenţiile, tenacitatea aduce succes cel putin in acest weekend! Sâmbătă, trudeşti din greu la o realizare, care poate fi şi o apriţie-şoc la o petrecere – in orice caz este vorba de un termen, de trecerea unui obstacol. În această perioadă  este bine să te limitezi la zâmbete plate şi să eviţi o atitudine prea dinamică sau chiar agresivă.  Evită, de asemenea, orice decizie luată  în stare emotivă.  Nu începe acţiuni pe care nu le poţi finaliza singur, deoarece poți constata ca nu ai cui să-i ceri ajutorul.

 

horoscop

 

FECIOARĂ  Zi de sâmbătă deosebită în compania celor dragi. Nu te mai lăsa prins in capcana clasică întinsă zodiei tale, cea cu detaliile ca să nu vezi întregul. Deschide bine de tot ochii, mai ales la relaţiile tale sociale! Pe de alta parte vremea draguţă te invită la ţară, poate şi pentru o aprovizionare direct de la producător. Cu ceva  planete binevoitoare şi Mercur, patronul zodiei tale, mai bine dispus, ei bine, toată această configuraţie face ca perioda în discuţie să fie benefică. Aproape.  Magnetismul personal al nativilor şi nativelor din Fecioară este în creştere – în special sâmbătă.  Duminică este o zi liniştită şi relaxantă în mijlocul familiei.  Acordă mai mult timp familiei, prietenilor vechi, relaţiilor verificate – te poți simţi foarte bine in compania lor!

 

horoscop

 

BALANȚĂ Favorurile stelelor se îndreaptă spre cumpărături şi petreceri. Cam asta se face în weekendul acesta din mica vacanță de după Ziua Națională. Sau cumpărături pentru petreceri, pentru că ceea ce cumperi în acest weekend poate face mare plăcere celor dragi. Petrecere care, cum altfel, s-a stabilit pentru sâmbăta seara. Poate fi o sărbătoare a unui dragălaş şi foarte iubit membru junior al familiei. Pentru un procent dintre nativii din Balanţă sâmbăta este un bun prilej să călătorească şi/sau să înceapă o scurtă excursie, probabil la munte sau la ski în Austria. So social! Pentru cei care, dintr-un motiv sau altul nu pot pleca de acasă, perspectiva se îmbunătăţeşte într-un mod spectaculos, pentru că relaxarea este un bun sfetnic. Perioada este favorabilă, mai puţin în ceea ce priveşte noile relaţii sociale.

 

horoscop 

 

SCORPION  Nu trebuie sa faci cheltuieli importante şi atenţie unde pui banii sau cărţile de credit. Nu da cu împrumut bani, nu lua cu împrumut, ocoleşte cazinourile şi casele de pariuri. Weekendul este favorabil, mai ales în afirmarea propriei personalităţi. Dacă vrei să ai dreptate, să prevalezi, aceasta este ziua! Trebuie să eviţi discuţiile în contradictoriu cu persoanele de sex opus, sau cu cei care îţi poartă de grijă, fără să ai nevoie, din familie, sau dintre prieteni. Bănuielile tale nu se confirmă, sau se confirmă parţial. Până la urmă timpul te favorizează. Nu ai grijă, o să te descurci şi de data aceasta. Stelele fixe și vremea dar şi vremurile, puternice prin schimbări, îţi conferă energia de care ai atâta nevoie.

 

horoscop

 

SĂGETĂTOR  Astăzi nimeni nu te poate întrece! Dar, o mică nerealizare, sau un eşec minor care te pune pe gânduri, asta sâmbăta. Din nou ai ceva de rezolvat, dar numai în cursul prînzului din ziua de sâmbătă. Nu te lăsa copleşit de rutină, căută să te distrezi cu ceva nou în acest weekend şi să legi noi prietenii. Poate distracţia are şi o parte educativă, poate noua cunoştiinţă îţi oferă informaţii noi. Ceea ce însă te enerveză enorm sunt bârfele şi intrigile. Majoritatea bârfelor şi intrigilor nu se fac din răutate ci din prostie şi mahalagism, aşa că nu te enerva în mod disproporţionat şi inutil. În situţia în care vrei să iei atitudine  consulta-te astăzi cu cei născuţi sub semnele Gemenilor si ale Vărsătorului, vei gasi multa bunavointa, sfaturi competente si idei bune. Doar sunt specialiştii zodiacului în “relaţii publice”.

 

horoscop

 

CAPRICORN Weekendul acesta este o vreme când trebuie să accepţi responsabilităţi sporite într-o perioadă tensionată şi afectată financiar.  Asta inseamnă că trebuie să faci o cheltuială neprevazută.  Retrage-te astăzi, ca să câştigi mâine! Dacă ai probleme în dragoste nu este indicat să le discuţi in acest weekend, mai gândeşte-te. Perioada, totuşi, îţi este este favorabilă. Ziua de sâmbătă  face să-ţi crească energia, ceea ce se  traduce printr-un mare volum al activităţilor făcute cu entuziasm. Un anumit procent dintre Capricorni primeşte o informatie neasteptată, plăcută, însă, sau o întâlnire neanunţată cu o personă dragă.  Încep să se profileze avantajele şi succesele eforturilor susţinute din ultima perioadă de timp.  Duminică eşti la un spectacol sau la o aniversare, sau fă ca acest lucru să se întâmple – te relaxezi şi faci provizii de bună dispoziţie.

 

horoscop

 

VĂRSĂTOR  O perioadă din nou puţin tensionată, mai ales de bârfe şi vorbe. Nimic foarte important, însă. Mai mult comicării, decât lucruri serioase. Aşa că poţi pleca undeva, cumva, cu primul tren din gara ca să laşi totul în urma ta, măcar pentru o zi, sau două. Dacă poţi, nu ezita, pleacă, măcar virtual! Sâmbătă programul prestabilit poate suferi modificări neaşteptate. Nu este nimic, însă, negativ. Trebuie să-ţi păstrezi calmul şi să dai dovadă de umor la unele informaţii mai ciudate pe care poţi să le primeşti. Duminică poți să ai un program scurt: te trezeşti târziu şi te culci devreme, asta dacă nu te duci pe seară la vreun spectacol, club, neapărat ignifug, sau o petrecere pentru cei care și-au amintit târziu de Anul Nou dacic.

 

horoscop

 

PEŞTI   Promovează-ţi cu hotărâre interesele personale. Nu te speti cu munca şi nu fă eforturi.  Nu ai frică, păstreaza speranţa şi porţile succesului sunt larg deschise pentru tine. Continuă să perseverezi pe drumul actual! În acest weekend eşti într-o perioadă binecuvântată, de la bine la foarte bine. Cam tot ce iţi propui iţi iese – asta pentru că dai dovada de mult realism și bun simţ. Stelele avantajeaza in mod special activităţile legate de cărţi, reviste, ziare, publicaţii, print sau electronice. Nu că ar fi foarte scumpe, dar sunt… importante! Netul este anonim, polarizat  şi dubios, adevărata informaţie o găseşti tot dintr-o carte, cu autor şi editură, sigur, o poţi descărca de pe net! Pentru că este şi netul bun la ceva, prin „bibliotecile” adesea gratuite care cuprind zeci de milioane de cărţi. Este timpul unor decizii, mai mult sau mai putin importante şi dacă ai tărie de caracter, voinţă, poți să dobândeşti mai multe avantaje.

 

horoscop 

 

 

 

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.