Evenimentul Zilei > Horoscop > Dumnezeu nu este o soluție comodă. De ce nu a luat cyborgul fără de religie Premiul Nobel. Tradiții. Horoscop
Dumnezeu nu este o soluție comodă. De ce nu a luat cyborgul fără de religie Premiul Nobel. Tradiții. Horoscop

Dumnezeu nu este o soluție comodă. De ce nu a luat cyborgul fără de religie Premiul Nobel. Tradiții. Horoscop

Horoscop Cred în Dumnezeu cu toată ființa, cu gândurile și sufletul meu, mai ales că L-am descoperit în laboratorul de fizică. Părinții mei nu au fost religioși, deloc, nu știu să fi intrat vreodată într-o biserică, decât dacă era nuntă, sau botez. Niciodată nu mi-au dat o explicație, totuși, în casă era o icoană și o candelă ce ardea la sărbători.

 

Horoscop Pe 17 martie s-au născut: Nat King Cole, Bobby Jones, Kurt Russell, Patrick Duffy, Dan Nuţu, Alecu Popovici, Alecu Russo, Mihai Ungheanu, Urmuz. Pe 18 martie s-au născut Edgar Cayce, Nicolai Rimsky-Korsakov, Rudolf Diesel, Luc Besson, Ion Finteşteanu, Horia Moculescu, Mircea Ionescu-Quintus, Valeriu Ananaia, Ionel Drâmbă.

 

Horoscop „Evenimentul Zilei” din 18 martie 1949 – ia fiinţă NATO, prin tratatul semnat de SUA, Marea Britanie şi alte şapte ţări europene din Occident. La anul o să fie serbare mare se împlinesxc 70 de ani, o viață de om, în care NATO și-a justificat întotdeauna caracterul agresiv: Shoot first, ask questions later!

 

Horoscop  Este interesant de văzut cum se va comporta NATO în situaţia prezentă internaţională, foarte delicată. În istorie, întotdeauna, cei mari şi puternici s-au înţeles pe seama şi teritoriile celor mici, fără să se ţină seama vreodată de tratate şi alianţe, de garanţii şi promisiuni patetice! Mai ales că un mare aliat, Turcia, s-a apucat, cum făcea acum o sută și mai bine de ani, să extermine pe kurzi, creștini, armeni și ce mai găsesc pe acolo. Sursă ”Haaretz”. Occidentul tace cum a tăcut și la holocaustul armenilor din 1915.

 

 

Horoscop În calendarul creştin-ortodox, pe 17 martie este † Sf. Cuv. Alexie, omul lui Dumnezeu. Zi însemnată, cu o cruce, în calendar! Şi mai sunt şi Sf. Marin şi Teostirict imnograful. Sâmbăta a IV-a din Post, Pomenirea Morților. Dezlegare la ulei și vin. O să vă întrebaţi, dragi lupi, padawani şi hobbiţi ce este un „imnograf”. Un poet, un scriitor de imnuri bisericeşti, bizantine, gregoriene, copte. Cuvântul era folosit ca desemnarea unei meserii în primul mileniu creştin, apoi a devenit un fel de titlu. Pe 18 martie, duminică, sunt Sfinţii: Chiril, Trofim şi Evcarpion. Dezlegare la ulei și vin.

 

În sfârşit, pe 17 martie, o sărbătoare importantă în „Kalendarul” vechi al poporului român.  Este Ziua Şarpelui, zi totemică a unuia dintre triburile vechi care au stat la baza formării populaţiilor, apoi a poporului, pe teritoriul de astăzi al României.

 

Legenda, una dintre multele legende frumoase de pe la noi, spune că lupul, vulturul, zimbrul, capra neagră şi şarpele sunt „primii strămoşi” ai triburilor neoliticului, de aici, de pe la noi, care mult mai târziu, pe scara istoriei, aveau să furnizeze însemnele heraldice respective.

 

Horosop Lupul, în special, a fost totemul celor două popoare antice care au contribuit esenţial la formarea poporului român şi a limbii române: dacii şi romanii. Se pare că puternica uniunea de triburi care avea ca totem şarpele stăpânea un teritoriu ce cuprindea Dobrogea actuală, de la marea cea mare, malul stâng al Dunării până la pădurea cea mare şi toată partea de Nord-Est a Bulgariei actuale. Încet-încet triburile care aveau ca totem lupul s-au impus, au prevalat. Totuşi, marele exilat de la Pontul Euxin, poetul Publius Ovidius Naso, pomeneşte, în scrisorile lui, de „marile mistere ale şarpelui”.

 

Horoscop Evident, fiind între marele fluviu şi mare, triburile şarpelui aveau mulţi pescari iscusiţi. Ziua de 17 martie este ţinută cu strşnicie de pescari ca să aibă noroc la prins peşti. Sunt ritualuri complicate, care astăzi probabil că s-au uitat. Poate ţin minte vorba că dacă pescarii dorm mult de ziua Şarpelui, vor avea noroc la pescuit. Aşa ceva nu se uită!

 

Se scot stupii la aer liber!

 

Era şi este interzis să se spună şarpelui pe nume, sau cea mai mică aluzie la formă, sau la „şerpuit”. De aceea sărbătoarea ni s-a transmis cu numele elenizat de „Alexii” – protectorul, apărătorul, aluzie la „primul strămoş”, la cel care apăra tribul – totemul. Să ne amintim de puternicele şi bogatele colonii greceşti de la Marea Neagră care aveau strânse şi cordiale legături cu localnicii.

 

Horoscop Tradiţia spune că în această zi ies gângăniile, tîrâtoarele din pământ, zeii telurici sparg cele şapte peceţi care s-au întocmit în toamnă pecetluind goangele în pământ şi începe un nou ciclu al vieţii. Sunt sărbătorile primăverii, ale echinocţiului de primăvară care cade peste câteva zile. Suntem în plin Mister Eleusis!

 

 

Există o frumoasă, o foarte frumoasă descriere a vieţii și pildelor Cuviosului Alexie, omul cald al lui Dumnezeu, în Proloagele de la Malovăţ. Căutaţi, citiţi şi luaţi aminte!

 

 

Horoscop Am ceva să vă spun. Dragi lupi, padawani și hobbiți nu mai fiți așa de scandalizați, imediat ce vedeți la tv ceva ce nu vă convine, sau ofensează principiile domniilor voastre de viață. Mi-ați umplut emailul de scurte, sau mai lungi, dizertatii contra unui bogat jurnalist care a tratat problema răposatului Stephen Hawking la un post de televiziune. Câteva sute de emailuri și tot mai vin. Și îmi cereți să iau atitudine. O iau, iată, dar cine se uită la un amărât, un sărac, un pustnic cu opt căței, la unul care crede în Dumnezeu. Și mai are ca pasiune, violon d’Ingres și astrologia, pe deasupra!

 

Bogatul jurnalist este altceva, este celebru, ironia lui flutură ca un drapel de front, este al dracului de deștept, Doamne iartă-mă! Mă întreb cu falsă nevinovăție de ce vorba veche a românilor spune: ”este al dracului de deștept!”  Doamne, iartă-mă! Dar nimeni nu le știe pe toate!

 

Horoscop  Prin anii 90’ un comitet de la Royal Society s-a prezentat la fizicianul cel cu voință de fier și l-a informat că ar vrea, dacă este de acord, să-l propună pentru Premiul Nobel pentru fizică. Stephen a apăsat pe butonul de râs și a spus că nu știe că Premiul Nobel se acordă și cyborgilor. Apoi a adăugat scurt că, pentru fizică, deocamdată nu poate să ia niciun premiu, el a enunțat niște teorii, neconfirmate. A spus că Einstein a luat Premiul Nobel numai după ce s-a confirmat din mai multe surse independente o parte din ipotezele lui privitoare la teoria relativității. Dacă ar fi fost de acord, Stephen Hawking ar fi luat, cu siguranță, un Premiu Nobel pentru fizică, era politic corect. Ca să iei Nobelul pentru fizică, trebuie să te propună  forumul suprem științific al țării respective. Așa este procedura. Premiile Nobel nu se acordă postmortem.

 

Horoscop  Degeaba vă repeziți la bogatul jurnalist și poate de aceea ateu, toți bogații pe care i-am întâlnit mi-au declarat scurt că ei nu cred în Dumnezeu. Ce să zic, mi-a fost milă de ei, s-au automultilat sufletește, din dorința de a nu fi manipulați prin religie. Are, parțial, dreptate, când spune că:  ”la Dumnezeu se ajunge prin gândire” și nu are dreptate când spune că:  ”Dumnezeu este o soluție comodă”. Nu, Dumnezeu nu este o soluție comodă, este cea mai complicată soluție, dacă chiar gândești și simți, iar îndoiala este o formă a credinței. Părerea mea, vorba lui Nicu Văcăroiu!

 

Horoscop  Cred în Dumnezeu cu toată ființa, cu gândurile și sufletul meu, mai ales că L-am descoperit în laboratorul de fizică. Părinții mei nu au fost religioși, deloc, nu știu să fi intrat vreodată într-o biserică, decât dacă era nuntă, sau botez. Niciodată nu mi-au dat o explicație, totuși, în casă era o icoană și o candelă ce ardea la sărbători. Tata, istoric și pilot pe avioane de asalt în WW2, mama cadru medical, amândoi cu studii superioare – niciodată nu am vorbit despre religie, despre Iisus.

 

Horoscop  Până la liceu, când eram la clasa specială de fizică. Luasem Olimpiada, eram pe locul doi în țară și aveam o problemă. Cu cine s-o discut? Cu părinții mei, ei erau cei mai apropiați, iar problema mea era una de suflet: îl descoperisem pe Dumnezeu! În fizică! Fizica, dar și chimia, au niște constante, niște numere care poartă numele descoperitorilor. Dar aceste constante fuseseră stabilite de Dumnezeu, în marele lui plan de construcție a Univerului, Pluriversului, cum vreți să spuneți. Dacă totul este haos, aleatoriu, totul este o întâmplare, ce rost mai aveau constantele? Constantele fizice și chimice demonstrează existența unei rațiuni, a unei gândiri în alcătuirea materiei, a Cosmosului. După ce am teminat de vorbit, eram la masa de prânz, într-o duminică, mama a lăcrimat, tata m-a strâns în brațe de mi-au trosnit coastele. Nu, nu m-au felicitat pentru că L-am descoperit pe Creator, ci pentru că gândeam. Asta vrea să vă spună și bogatul și ironicul jurnalist – să gândiți, haide-haide, nu doare!

 

Horoscop  Cât despre cyborgul, poate ateu, nu pot să spun decât că primul cyborg celebru din lume nu avea de ce să creadă în Dumnezeu. Era o specie nouă, primul de felul lui, fără  religie, Dumnezeu a fost ”inventat” de oameni că să umple un gol, în inimă și în gândire. Să se odihnească în pace, corpul lui de martir, softul și șuruburile, este cel mai bun exemplu de voință, de ce nu trebuie să cedezi niciodată, cât mai gândești. Un exemplu pentru dragostea de viață, dragostea de gândire. Pentru așa ceva nu se dau premii Nobel, dar Dumnezeu o să-l numere printre ai Lui, pentru că îndoiala este o dovadă de credință. Doar unul dintre cei mai iubiți ucenici a fost Toma Necredinciosul, cel cu apucături de om de știință.

 

Horoscop  Bogatul jurnalist spune: ”Credincioșii spun că Dumnezeu e în cer. Acum vin eu și întreb: Unde e? La 5 kilometri în cer înălțime, la 10? În stratosferă? Dincolo de centura de radiații? În afara sistemului solar? În galaxie? În metagalaxie? Unde e Dumnezeu? Dumnezeu e o soluție comodă!”  Am citit, eu nu am televizor, și nu-mi venea să cred. Tocmai el, care afișează o cunoaștere aparte a filmelor, ba a mai și fost formator de opinie, prezenta filme foarte bune, de altfel. Cum să uite un film crucial, ”Contact” un film excepțional cu Jodie Foster, din anul 1997? Sper că l-a văzut – dragă domnule jurnalist, camera video a înregistrat 18 ore nimic, numai ”static”, pe Pământ au trecut câteva secunde. Credeți că suntem așa de al dracului de deștepți, Doamne iartă-mă,  ca să-l înțelegem și să-l cuprindem pe Dumnezeu? Numai dacă vrea El! Dumnezeu este Cosmosul, așa a spus Carl Sagan, un evreu ateu genial, și cred că poate are dreptate!

 

Așa că până mâine o să revăd ”Contact”, este un film despre regăsirea lui Dumnezeu, și ce dovadă mai bună de existența Lui, decât faptul că mâine este, mereu și mereu, o nouă speranță, o nouă zi!

 

                                                 

 

                                                        ⃰     ⃰     ⃰

 

 

 

 

horoscop

 

BERBEC   Weekendul este sub semnul vitezei. Repede vine, repede trece. Ca un făcut timpul te presează şi mereu nu faci, nu spui ceea ce doresti, de fapt. Nu ai timp ! Aşa timpul trece foarte repede, confiscat de grijile cotidiene! Sâmbata ai un prilej de distracţie, o petrecere sau participi la o zi de naştere. Chiar dacă oboseala îşi spune cuvântul, distrează-te – este singura soluţie de evitare a stresului cotidian, soluţie chiar încurajată de sistem. Oamenii care se distrează nu fac politică. Duminică ai de facut un drum, poate la munte, poate la ţară. Un drum, dar cu profit – poate fi şi o expediţie de aprovizionare.  Perioada de timp a acestui weekend este numai bună pentru inceperea unui mic proces de planificare, de ordonare a vieţii şi operei tale. Dacă nu te-ai apucat deja să faci curăţenie. Asta daca ai terminat cu obsesiile tale, sau alte „praguri” pe care le ai de trecut in aceasta perioadă.

 

horoscop

 

TAUR   Aspecte favorabile în acest weekend. Sigur, nu tuturor nativilor din zodie pentru ca astrologia nu este o filozofie comunista şi nu dă tuturor in mod egal. Sâmbătă este o zi relaxantă şi plăcută ba chiar interesantă – sunt posibile unele întâlniri întâplătoare cu prieteni vechi dar neglijaţi. Tot sâmbăta probabil ca te duci la cumpăraturi, duminică o să vrei să faci puţină curatenie în casă şi în suflet. Totuşi, sâmbătă ai un moment de inspiraţie în care crezi că ai găsit o solutie pentru rezolvarea unor probleme. Nu lasa lucrurile pe mâine, fă-le astăzi. Intai fă-ti un plan, apoi acţionează cu chibzuinţă. Nu te amesteca cu cei care nu sunt ca tine. Mezalianţele şi amestecurile de religii şi rase au fost întotdeauna motive de conflicte, mai mari sau mai mici.  Sfârşitul weekendului, adică duminică seara te gaseste în activitate, în orice caz muncind cu dedicaţie şi spor la ceva.

 

horoscop

 

GEMENI   Gemenii sunt specialiştii în comunicare și relaţii publice ai zodiacului. Buni de gură, energici şi ironici, Gemenii au în acest weekend mai multe ocazii să iasă în evidenţă. Totuşi o bună parte din Gemeni trebuie să ocolească cu abilitate şi diplomaţie subiectele tabu de acasa, problemele tăioase din familie. Nu uita că tacerea este de aur, vorba de tinichea! Weekendul acesta trezeşte o bruscă dorinţă de excursii şi călătorii. Mercur în conjuncție largă cu Venus, în Berbec, face unele aspecte favorabile. Foloseşte perioada ca să-ţi lămureşti problemele de „relaţii publice” sau să începi alte „relaţii personale”.  Se mai face lumină şi pe strada ta şi in acest weekend ai sentimentul că, în fine, norocul nu ţine numai de bolta cerească şi de stelele depărtate şi reci, ci îl mai face şi omul, prin hotărârile şi atitudinile sale.

 

horoscop

 

RAC  Configuraţia astrală te sprijină să obţii mai multă stabilitate. Weekendul acesta este pentru armonioşii Raci o perioadă a pregătirilor şi a planurilor. Trebuie să analizezi ultimele demersuri şi evenimente şi să retrasezi cursul lucrurilor. Înaintea unui nou atac, înaintea unei noi ofensive sau al unui nou proiect, forţele trebuie să se regrupeze – ce să mai spun daca este vorba de o relatie de amor! Sâmbătă, cu Luna, patroana ta, în descreştere, ai totuşi mai multe oportunităţi şi posibilităţi, pe care cu înţelepciune şi chibzuinţă nu o să le risipeşti, cum faci de obicei. Configuraţia astrală te sprijină să obţii mai multă stabilitate în familie sau printre prieteni. În ultima zi din weekend îţi este mai uşor să învingi dificultăţile vieţii cotidiene – doar este duminică. Poţi să întâlnesti o persoană deosebită sau să te distrezi. Întâlnirile îţi încălzesc inima şi îţi oferă suficiente rezerve de bună dispoziţie şi optimism.

 

horoscop

 

LEU    Este momentul să te gândeşti la un curs nou în viaţa ta.

Sâmbătă este cazul să devii mai practic şi ceva mai diplomat, totodată; numai aşa poţi evita un mic, dar bine organizat, dezastru sentimental sau financiar, Doamne fereşte! Aspecte uşor nefavorabile la bani, dar foarte bune la sănătate.  Nu-ţi schimba intenţiile, tenacitatea aduce succes, cel putin in acest weekend! Sâmbătă, trudeşti din greu la o realizare, dai un examene care poate fi şi o apriţie-şoc la o petrecere. – in orice caz este vorba de un termen, de trecerea unui obstacol. În această perioadă  este bine să te limitezi la zâmbete plate şi să eviţi o atitudine prea dinamică sau chiar agresivă.  Evită, de asemenea, orice decizie luată  în stare emotivă.  Nu începe acţiuni pe care nu le poţi finaliza singur, deoarece poți constata ușor că nu ai cui să-i ceri ajutorul.

 

horoscop

 

FECIOARĂ  Un weekend obositoar, dar foarte plăcut. Seară de sâmbătă deosebită în compania celor dragi. Nu te mai lăsa prins in capcana clasică întinsă zodiei tale, cea cu detaliile ca să nu vezi întregul. Deschide bine de tot ochii, mai ales la relaţiile tale sociale! Pe de alta parte vremea capricioasă te invită la ţară, poate şi pentru o aprovizionare direct de la producător. Cu ceva  planete binevoitoare şi Mercur, în conjuncţie cu Venus, dar mai bine dispus, ei bine, toată această configuraţie face ca perioda în discuţie să fie benefică.  Magnetismul personal al nativilor şi nativelor din Fecioară este în creştere – în special sâmbătă.  Duminică este o zi liniştită şi relaxantă în mijlocul familiei, sau în duo.  Acordă mai mult timp familiei, prietenilor vechi, relaţiilor verificate – te poți simţi foarte bine in compania lor!

 

horoscop

 

BALANŢĂ   Poţi să pleci la munte, dar mai bine te distrezi acasă. Favorurile stelelor se îndreaptă spre cumpărături şi petreceri. Cam asta se face în weekend. Sau cumpărături pentru petreceri, pentru că ceea ce cumperi in acest weekend poate face mare plăcere celor dragi. Petrecere care, cum altfel, s-a stabilit pentru sâmbăta seara. Poate fi o sărbătoare a unui dragălaş şi foarte iubit membru junior al familiei. Pentru un procent dintre nativii din Balanţă sâmbăta este un bun prilej să călătorească şi/sau să înceapă o scurtă excursie. Pentru cei care, dintr-un motiv sau altul nu pot pleca de acasă, perspectiva se îmbunătăţeşte într-un mod spectaculos, pentru că relaxarea este un bun sfetnic. Perioada este favorabilă, mai puţin în ceea ce priveşte noile relaţii sociale.

 

horoscop 

 

SCORPION  Carisma proprie şi tupeul personal sunt foarte bine  aspectate. Aşa că nimeni nu te poate întrece! O mică nerealizare, sau un eşec minor care te pune pe gânduri, asta sâmbăta. Din nou ai ceva de rezolvat, dar numai în cursul prînzului din ziua de sâmbătă. Nu te lăsa copleşit de rutină, căută să te distrezi cu ceva nou în acest weekend şi să legi noi prietenii. Poate distracţia are şi o parte educativă, poate noua cunoştiinţă îţi oferă informaţii noi. Ceea ce însă te enerveză enorm sunt bârfele şi intrigile. Majoritatea bârfelor şi intrigilor nu se fac din răutate ci din prostie şi mahalagism, aşa că nu te enerva în mod disproporţionat şi inutil. În situţia în care vrei să iei atitudine  consulta-te astăzi cu cei nascuţi sub semnele Gemenilor si ale Vărsătorului, vei gasi multa bunavointa, sfaturi competente si idei bune. Doar sunt specialiştii zodiacului în “relaţii publice”.

 

horoscop

 

SĂGETĂTOR  Un weekend bun la toate, mai puţin la bani. Nu trebuie sa faci cheltuieli importante şi atenţie unde pui banii sau cărţile de credit. Nu da cu împrumut bani, nu lua cu împrumut, ocoleşte cazinourile şi casele de pariuri. Weekendul este favorabil, mai ales în afirmarea propriei personalităţi. Dacă vrei să ai dreptate, să prevalezi, aceasta este ziua! Trebuie să eviţi discuţiile în contradictoriu cu persoanele de sex opus, sau cu cei care îţi poartă de grijă, fără să ai nevoie, din familie, sau dintre prieteni. Bănuielile tale nu se confirmă, sau se confirmă parţial. Până la urmă timpul te favorizează. Nu ai grijă, o să te descurci şi de data aceasta. Stelele si vremea dar şi vremurile, puternice prin schimbări, îţi conferă energia de care ai atâta nevoie.

 

horoscop

 

CAPRICORN  Încep să se profileze avantajele şi succesele. Weekendul este o vreme când trebuie să accepţi responsabilităţi sporite într-o perioadă tensionată şi afectată financiar.  Asta inseamnă că trebuie să faci o cheltuială neprevazută.  Retrage-te astăzi, ca să câştigi mâine! Dacă ai probleme în dragoste nu este indicat să le discuţi in acest weekend, mai gândeşte-te. Perioada, totuşi, îţi este este favorabilă. Ziua de sâmbătă  face să-ţi crească energia, ceea ce se  traduce printr-un mare volum al activităţilor făcute cu entuziasm. Un anumit procent dintre Capricorni primeşte o informatie neasteptată, plăcută, însă, sau o întâlnire neanunţată cu o personă dragă.  Încep să se profileze avantajele şi succesele eforturilor susţinute din ultima perioadă de timp.  Duminică eşti la un spectacol sau la o aniversare sau fă ca acest lucru să se întâmple – te relaxezi şi faci provizii de optimism.

 

horoscop

 

VĂRSĂTOR  Programul prestabilit poate suferi modificări neaşteptate. O perioadă din nou puţin tensionată, mai ales de bârfe şi vorbe. Nimic foarte important, însă. Mai mult comicării decat lucruri serioase. Aşa că poţi pleca undeva, cumva, cu primul tren din gara ca să laşi totul în urma ta, măcar pentru o zi, sau două. Dacă poţi, nu ezita, pleacă! Sâmbătă programul prestabilit va suferi modificări neaşteptate. Nu este nimic, însă, negativ. Trebuie să-ţi păstrezi calmul şi să dai dovadă de umor la unele informaţii mai ciudate pe care poţi să le primeşti. Duminică ai un program scurt: te trezeşti târziu şi te culci devreme, asta dacă nu te duci pe seară la vreun spectacol, club ignifug, sau o petrecere instant.

 

horoscop

 

PEŞTI  Weekendul este favorabil lucrurilor importante. Promovează-ţi cu hotărâre interesele personale. Nu te speti cu munca şi nu fă eforturi.  Nu ai frică, păstreaza speranţa şi porţile succesului sunt larg deschise pentru tine. Continuă să perseverezi pe drumul actual! În acest weekend eşti într-o perioadă binecuvântată, de la bine la foarte bine. Cam tot ce iţi propui iţi iese – asta pentru că dai dovada de mult realism si bun simţ. Stelele avantajeaza in mod special activităţile legate de cărţi, reviste, ziare, publicaţii. Nu că ar fi foarte scumpe, dar sunt… importante! Netul este anonim şi dubios, adevărata informaţie o găseşti tot dintr-o carte, sigur, o poţi descărca de pe net!  Este timpul unor decizii, mai mult sau mai putin importante şi dacă ai tărie de caracter, voinţă, o să dobândeşti mai multe avantaje.

 

horoscop