27 iunie

 

 

Horoscop Pe 27 iunie s-au născut Willie Mosconi, Jerome Carcopino, Toti Dal Monte, Anna Moffo, Isabelle Adjani, Corneliu Ion, Samson Bodnărescu, Paul Petrescu, Eugen Ciceu, Sergiu Pavel Dan, Ioan Cărmăzan, Raluca Ripan.

 

Horoscop Pe 27 iunie, în calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Samson, primitorul de străini, Anect şi Ioana, mironosiţa. Nimic în „Kalendar”, zi de muncă!

 

Exista o carte, „Oamenii fericiți citesc și beau cafea” de Agnes Martin-Lugand. Nu am citit-o, nu o am, dar mi-a fost evocată de un corespondent. În contextul ”horoscopul lui dom profesor și cafeaua de dimineață sunt singurele plăceri”.

 

Da, îmi pasă de domniile voastre, vreau să vă fac viața mai plăcută, mai suportabilă. Da, o să dau curs multelor cereri ale domniilor voastre de a vă mai povesti câte o istorie adevărată. Poate și din amintirile mele, care îmi par așa de îndepărtate și neverosimile, de parcă aș fi vazut un film, nu le-ași fi trăit.

 

Astăzi o istorie adevărată. Cum se cer fetele în căsătorie, modelul american.

 

V-am mai povestit despre fina și nepoata mea Beatrice, Bea, cea care a lucrat pentru Elon Musk. O să împlinească 31 de ani, este Leoaică. De peste un an de zile nu mai lucrează pentru Elon Musk, este șefa laboratorului de motoare reactive dintr-o mare universitate tehnică din State. A fost și o poveste mai puțin frumoasă, dar am uitat-o.

 

Beatrice a ajuns mică în State, nimeni nu ar putea spune că nu este o americancă veche. Dar este frumoasă ca toate româncele, inteligentă ca unele dintre ele și foarte bine crescută, ca puține dintre românce. A terminat o facultate tehnică. Pasiunea și expertiza ei sunt rachetele, motoarele reactive. Ciudată pasiune pentru o fată blondă care îți poate recita toate sonetele lui Shakespeare!

 

Dar cât a fost la Elon Musk nu a avut o zi liberă, așa că a hotărât să-i spună bye-bye și să-și facă și ea o familie. Elon Musk i-a făcut cadou o Tesla Model 3, de culoare roșie și i-a spus că după ce face copii să se întoarcă la el, viața este plictisitoare într-un mediu academic.

 

Beatrice nu găsește, deloc, viața plictisitoare. De Craciunul trecut, la un banchet, a cunoscut un tip. Peter. Informatician. Săgetător. Tatăl lui este militar, unul dintre căpitanii unui submarin din clasa Los Angeles. De fapt familia lui Peter se trage dintr-un general din Războiul de Secesiune.

 

Peter s-a îndrăgostit imediat și irevocabil. Are 34 de ani și nu a avut timp până acum de o relație serioasă. Beatrice este exact jumătatea pe care și-a dorit-o toată viața. Aceleași gusturi culinare, Peter a invitat-o la toate restaurantele fițoase din Washington, aceleași cărți, aceiași muzică, aceiași respingere a fotbalului american. Niciunul nu au purtat șlapi niciodată, nu s-au drogat și nu au prieteni ciudați. Amândoi practică aikido, sunt interesați de spiritualitate, le plac călătoriile, copiii, animăluțele, apusurile de soare și Jared Diamond.

 

De Paștele catolic Peter a prezentat-o pe Beatrice familiei. Ei sunt catolici practicanți. De Paștele ortodox Beatrice a fost cu Peter la părinții ei. Toată lumea este mulțumită, toată lumea este de acord că cei doi se potrivesc, pot forma o familie fericită.

 

Stați un pic. Și eu, care este rolul meu? Ei bine eu am făcut calcului de sinastrie, de compatibilitate între ei, obținând un foarte bun scor de 561 din 700 puncte posibile. Peter a devenit foarte apropiat de mine, după ce mi-a citit mai multe articole din EVZ in varianta în limba engleză.

 

În weekendul trecut mi-a cerut un sfat capital pentru el. Cum s-o ceară pe Beatrice în casătorie. După modelul american, cine își permite, se duce la Paris. Peter mi-a arătat, pe Skype, biletele, o să plece cu Beatrice la Paris duminică, 30 iunie și o să se întoarcă în State pe 7 iulie. Dar cum, ce să spună, unde? Mi-a arătat și inelul – este frumos, din aur de 18K, cu o piatră medie, decent, nu cine știe ce bolovan mitocănesc, sau vreo sămânță de mac.

 

Am stat și m-am socotit. În programul lor de la Paris, pe 4 iulie, de ziua Statelor, se duc la Luvru. I-am spus lui Peter să o ducă pe Bea în sala cu Mona Lisa. Acolo este multă lume. Să ceară puțină atenție, să îngenucheze în fața lui Beatrice și să-i spună: ”Mona Lisa de aici este celebră în toată lumea. Pentru mine, tu ești celebră, mai frumoasă și mai inteligentă decât oricine. Te iubesc și vreau să-mi petrec zilele alături de tine. Vrei să fii soția mea?” Și să-i dea inelul! În americană, o limbă care aduce oarecum cu engleza, vorba lui Jerome K. Jerome, sună chiar bine!

 

Rămâne de văzut dacă fina și nepoata mea, Bea, Leoaica cea cu capul plin de motoare rachetă, va accepta.

 

Dar o să vedem, cu siguranță, pentru că mâine, este, în definitiv, o altă zi!   

 

 

☼    ♂     ♀

 

 

BERBEC   O zi favorabilă, în care te apleci către dorinţele celor din jur, de aceea anturajul se poartă foarte frumos cu tine şi îţi îndeplineşte dorinţele, pentru că ai uitat de încăpăţânara ta. Nu sunt semne de probleme de sănătate, de veşti foarte proaste, sau de accidente. Dimineaţa este densă şi obositoare, dar cu toate că ai mult de muncă, totuşi, pe la prânz, s-ar putea să primeşti o veste, o convorbire, care iţi oferă posibilitatea unei seri plăcute şi relaxante. Perioada dimineţii este caracterizată de mici întârzieri şi incidente. De aceea viteza este de evitat. Nu te grabi inutil!

 

TAUR   Dimineaţa e densă, dar cu toate că ai mult de muncă, eşti liniştit şi senin. Pacifismul tău declarat este semnul unei oboseli cronice sau a lehamitei sociale. Alege-ţi cu grijă prietenii! Dragostea este aspectată modic, trebuie să eviţi orice discuţie legată de proiecte viitoare. Totuşi, astăzi ai acelaşi şi acelaşi program prestabilit: casă, serviciu, acasă! Trebuie să ieşi din monotonia asta care nu duce la nimic bun. Sau te oboseşte şi mai mult! Pe seară te simţi bine şi ai vrea să-ţi depaşeşti condiţia sau să începi ceva nou, orice, chiar de astăzi!

 

GEMENI  Domeniul negustoresc e avantajat. Dacă lucrezi în comerţ ai o zi bună! Nu te mai lăsa impresionat de veşti tragice şi prevestiri rele! E doar marketing, vezi de viaţa ta şi interesele tale! Astăzi este o perioadă relativ liniştită. Nu poate fi tulburată decît de mici inadvertenţe produse de disconfort domestic, de room service sau de mici rateuri mecanice. Şi de veştile negative ale presei, care nu te interesează, în niciun caz! Totusi, astăzi atenţie la deciziile importante, în special la asocierea cu noi parteneri, atât în afaceri, dar mai ales în amor!

 

RAC  Ai un sentiment nelămurit că ai uitat, sau pierdut ceva din vedere. Stai la umbră, la propriu şi figurat, până îţi aduni forţele, ceea ce se întâmplă în a doua parte a zilei. Eşti dispus să faci schimbări, să pleci într-o mică călătorie, chiar dacă abia te-ai întors din alta, să găseşti ceva incitatnt şi nou, trăiri şi mirări, sa rezolvi eficient si rapid problemle pe care viaţa ti le ridica. Toate aceste de mai înainte le gândeşti doar. Astăzi nu mişti un degeţel! Seară plăcută! Pe total, ca poziţie dominanta, aspectele sunt favorabile, dar nu te astepta, astăzi, la succese extraordinare!

 

 

LEU  Te uiţi în jur şi te pufneşte râsul! Vanităţi, invidii, orgolii nemăsurate… Cât oi fi tu de Leu, ei te întrec în „grandoare”! Azi trebuie să te strecori ca un pui printre marile nimicuri! Este o zi îmbietoare şi monotonă în acelaşi timp. Ca o ploaie de vară! Soarele, patronul tău, se configurează mai deosebit, complex, tu pari că eşti pus în faţa unei probleme. Supraveghează-ţi cu mare grijă dorinţa să deţii lucruri extravagante şi să faci cheltuieli foarte mari, sa investeşti în lucruri la modă care nu îţi trebuie, de fapt. Nu trebuie să schimbi nimic din programul pe care l-ai stabilit, chiar dacă informaţiile pe care le primeşti sunt contradictorii.

 

FECIOARĂ  Astăzi nu prea îţi vine să mai faci compromisuri, să dai dovadă de ipocrizia cotidiană, să admiri şeful şi să spui colegelor că arată bine. Cel puţin zâmbeşte permanent şi taci din gură! Viitorul iti zambeste, trebuie sa lasi un pic siguranta proprie de o parte si sa fii mai indraznet. Mai îndrăzneţ în viaţa ta personală, în domeniul sentimental, că la serviciu, ştii tu, ciocu’ mic şi joc de glezne! Poate ar fi mai bine sa incepi, poate chiar de astăzi, o activitate burgheză oarecare, gen zi fixă de bridge, sală de biliard, sau mica cafeluţă la o bârfă cu prietenele!

 

BALANŢĂ  Eşti apt pentru vacanţă. Mai ai un prag de trecut, poate mai multe şi oricum ar fi situaţia, trebuie să te odihneşti. Relaxarea nu e opţională, este obligatorie! Nu pleca la drum mai lung! Zi optimă pentru orice inspiraţie subită. Azi poţi să-ţi permiţi fantezii uitate, o raită prin magazine şi telenovele lacrimogene, nu se supără nimeni, dar te simţi bine! Şi ce este mai important în lumea asta decât să te simţi bine? Mai ales fără cheltuieli mari.  Perioada zilei de astăzi nu este complet lipsita de necazuri, sau mai curând este preludiul la probleme, dar aşa cum bănuiai, sau ţi-a arătat intuiţia, trebuie sa te foloseşti de o bună strategie ca sa reduci şi să preîntampini actiunile ostile.  

 

SCORPION    Eşti mai înţelegător cu cei din jur, decât de obicei. Senzualitatea şi sensibilitatea ta, ascunse cu multă grijă, azi îşi cer drepturile. Organizează o seară amoroasă şi plină de rafinament! Social şi sentimental, în aceasta perioadă simti nevoia sa te confesezi, să vorbesti despre unele dintre grijile si problemele tale, sa faci planuri de viitor. Pare a fi, pentru o bună parte a nativilor din zodie, o zi plăcută, de vacanţă, chiar dacă eşti la serviciu. De multe ori, starea spirituală contează mai mult decât realitatea. Asta te ţine în viaţă şi nu te lasă strivit de mizeriile cotidiene. Iar tu, astăzi, te simţi în vacanţă…

 

SĂGETĂTOR   Trebuie să te îndrepţi către trecut, ca să găseşti soluţii pentru problemele tale cotidiene. Fără să insişti pe sentimente de culpabilitate inutile. Încercă să nu te împrumuţi de bani!  Este pe piaţă o anumită nervozitate şi o stare foarte tensionată. Este bine să se ştie de „cine trebuie” că te implici în rezolvarea problemelor şi la serviciu şi acasă! Partea bună a perioadei zilei de astăzi o constituie faptul ca toate legendele tale funcţioneaza si ca eşti in continuare pe caii cei mari. Adică ai un tonus bun, o vitalitate corespunzătoare şi un spirit viu!

 

CAPRICORN    Circulă veşti, informaţii, date… Tu trebuie să cumperi, nu să vinzi, adică să fii discret cu tot ceea ce priveşte persoana şi planurile tale. Astăzi nu lua nicio hotărâre importantă! Ocupă-te de cultură şi artă, adică spectacole, filme, concerte, muzee, modă etc si de problemele tale familiale, dar fără să faci valuri prea mari. O vorba, un telefon sau o informatie iti aduce o veste buna, dar de care erai ca şi sigur. A doua parte a zile este si mai convingatoare şi îţi confirmă presupunerile tale, în domeniul sentimental.

 

VĂRSĂTOR   Eşti aproape de realizarea unei pasiuni, a unui hobby. Este o zi echilibrată, plină de promisiunile verii. Ai şansa să rezolvi astăzi câte ceva din lucrurile amânate, sau problemele urgente. Decizia nu-ţi este chiar la îndemână aşa că, dacă nu poţi, amână! Ceva cu nişte întârzieri şi cu niste bagaje in conditiile unei aglomeraţii haotice. Totuşi, fii atent daca te deplasezi cu maşina, trenul, dacă eşti în călătorie, în general, sau daca intalnesti persoane necunoscute. Evita locurile străine, exceptând faptul dacă nu ai plătit excursia până acolo, ceea ce ar fi comic să nu intri în hotel pentru că-l vezi pentru prima oara, dar evită, dacă poţi şi persoanele nerecomandate.

 

 

PEŞTI    Astăzi ai un dar providenţial de a vedea lucrurile în perspectivă, obiectiv. Sfaturile unui prieten se dovedesc folositoare. Domeniul sentimental este avantajat. Nu pleca la drum lung! Atentie la atentie, fii calm si prevazator. Atentie daca conduci, atentie dacă mănânci în oraş! Pe de alta parte aspectele lui Saturn si ale lui Marte arată că ţi-ai creat noi invidii şi gelozii într-o perioada în care toată lumea credea ca vei sta in tranşee. Nu ştiu cum faci, poate bunul Dumnezeu să ştie, că mereu provoci pe cineva, aproape fără să vrei şi apoi te trezeşti cu o mulţime de nebuni care vor să-ţi ia scalpul!

 

horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop