Horoscop Conflictele de muncă – cum se rezolvă civilizat. Stenogramă de ședință a consiliului prud’homme
Editura Evenimentul si Capital

Horoscop Conflictele de muncă – cum se rezolvă civilizat. Stenogramă de ședință a consiliului prud’homme

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 4534 Vizualizari

Horoscop În România legislația este o arcană, legile sunt nenumărate, des schimbate și nu sunt corelate, se suprapun și se contrazic. Corpul de legiuitori este incompetent, săracii magistrați încearcă cu greu să se descurce în jungla de legi scose pentru interese efemere de grup și partid, nu pentru binele public. Nu există formulate excepțiile de la legi, sau cum se pot obține.

17 ianuarie

Horoscop Pe 17 ianuarie s-au născut Benjamin Franklin, Pedro Calderon de la Barca, Anton P. Cehov, Muhammad Ali (Cassius Clay), Al Capone, Dalida, Jim Carrey, Anton Şuteu, Radu Theodoru, Anton Balotă.

Horoscop Sinaxar, Cuviosul Antonie cel Mare, cel ținut mai ales de femei și de fete.

Horoscop Tradiţional, în ”Kalendar” Antanasiile, Circovii de iarnă, Fulgerătoarele.

Horoscop Asistăm, poate, la cea mai spectaculoasă dezvăluire a calendarelor suprapuse ale poporului român, al folclorului european. Circovii, provenind din slavonă, „ţircovnîie sviata” Sfinţii Bisericii, sunt triade de trei (rareori mai mulţi) sfinţi. Trei este numărul Sfintei Treimi, trei ciobănaşi avem în Mioriţa, trei sunt dorinţele pe care le pui, trei sunt încercările eroilor în basmele româneşti... dar sunt nenumărate exemplele puterii numărului trei. El face parte din magicul şir al lui Fibonacci.

Horoscop 16, 17 şi 18 ianuarie sunt, iarăşi, o perioadă a unei vechi sărbători europeană. Probabil a primilor locuitori, a dolicocefalilor. Nu se mai ştie cum se numea, cum se sărbătorea, la ce folosea. O sărbătoare, probabil a vânătorii, a înfrăţirii cu lupii, pecetluind legământul pe un nou an cu Lupul Şchiop, arhetipul şi totemul european.

Peste sărbătoarea cu nume uitat a vânătorilor, în calendarul păstorilor, al doilea la număr, s-au suprapus Filipii de Iarnă, lupii cei de temut, care trebuie respectaţi şi hrăniţi ca să nu facă pagube turmelor.

Al treilea calendar este cel al agricultorilor, care are conotaţii creştine. Sunt o mulţime de interdicţii în perioada de trei zile a Sfinţilor Petru, Antonie, Atanasie şi Chiril, în special în ceea ce priveşte lucrul. Cine nu ţine sfinţii, îl mănâncă lupul. Simplu!

Horoscop Dragi lupi, padawani și hobbiți, acum mai multă vreme am fost gazda a trei studenți americani de la Yale, dintr-o familie foarte bună, veniți în Româna ca să ia date pentru lucrările lor. Mi-au trimis studiile lor. Noaptea trecută le-am răsfoit, că de citit mi-ar fi luat prea mult timp. Au constatat și ei ceea ce știam de mult. În România legislația este o arcană, un labirint, legile sunt nenumărate, des schimbate și nu sunt corelate, se suprapun și se contrazic. Corpul de legiuitori este incompetent, săracii magistrați încearcă cu greu să se descurce în jungla de legi scose pentru interese efemere de grup și partid, nu pentru binele public. Nu există formulate excepțiile de la legi, sau cum se pot obține. Nu există multe instrucțiuni de aplicare ale legilor. Nu există, cum există în multe țări din Europa, instituția specializată judecării conflictelor de muncă.

Nu știu după ce republică bananieră au copiat sistemul legal din România. Cel mai bine ar fi fost să se ia de model Republica Franceză. De exemplu, acolo există o instituție specializată în rezolvarea conflictelor de muncă, a contractelor de muncă - consiliul prud’homme.

Horoscop Am primit de la Bruxelles curierul, ca deobicei. Nici anul acesta nu m-au scos de pe lista de avertizori publici, persoană publică specializată în media. În cele câteva sute de foi de pelur roz și alb am dat și de transcrierea unei ședințe a prud’homme din 24 octombrie 2017, care a început la ora 13:32 și s-a sfârșit la ora 14:45.

Jean a fost dat afară de la serviciu pentru că a insultat grav administratorul firmei unde lucra. El a contestat decizia la prud’homme.

Horoscop Prezidiul este format dintr-un președinte, doi consilieri și o consilieră.

Președintele: Vă reamintesc elementele speței. Domnul Jean a fost director comercial într-o firmă mică, o agenție imobiliară cu mai puțin de 10 salariați, și i s-a anulat contractul de muncă pe data de 15 iunie pentru eroare deosebit de gravă. În acel moment avea un salariu net de 5.189 € pe lună. Vă ascultăm!

Avocatul lui Jean: Noi reclamăm 36.617,96€ pentru orele suplimentare neplătite, 3.661,79€ pentru concediile aferente, 675,54€ pentru pauzele compensate obligatorii, 32 579,50€, recunoașterea salariului annual de 65.160€, ca bază pentru calcului sumei de daune și interes, care se ridică la 18.796€ pentru eliberare din funcție fără preaviz, 16.290€, pentru daune-interes colaterale, 1.629€ concediu plătit pentru perioada aferentă și 1.500€ pentru articolul 700.

Președintele: Apărarea?

Avocatul angajatorului: Oferim fondul de pensii și 1.500€ pentru articolul 700.

Horoscop Dragi lupi, padawani și hobbiți am citit pe nerăsuflate stenograma de ședință a consiliului prud’homme. Foarte interesant, chiar captivant, ca un roman american, care, neapărat, te duce și pe la tribunal. Din luările de poziție a rezultat că Jean era un element absolut necesar firmei, sufletul ei, cel care ajuta pe toată lumea și aducea banii în firmă. Când o secretară a plecat în concediu de maternitate, i-a preluat sarcinile. Venea primul la birou și pleca ultimul, seara târziu.

Administratorul unic care era bun prieten și îl vedea ca următorul patron, i-a spus în acea zi fatală: ”Măi, Jeane, mai potolește-te cu munca, ai trei copii acasă, ești văduv. Cine să-i crească, în plus nu ți-ai făcut lucrarea la stomatolog, îți miroase gura!” Jean nu a mai rezistat, el făcea totul în firmă, el aducea banii, cu un preț imens - și l-a înjurat pe patron. Patronul l-a înjurat și el. Jean a plecat furios trântind ușa. Patronul l-a concediat. Punct.

Verdictul prud’homme, dat la 14 decembrie, anul trecut, acum o lună. Consiliul prud’homme declară concedierea lui Jean ca fiind fără cauză reală și serioasă și condamnă angajatorul să-i plătească lui Jean 45.000€ daune-interes pentru concediere abuzivă, 16.141,53€ pentru lipsa de preaviz, 1.614,15€ pentru concediile plătite perioadei aferente, 15.520,68 amendă convențională pentru concediere ilegală și 1.500€ pentru articolul 700.

În România, ca și aiurea, violențele de natură fizică, verbală, sau induse ca hărțuială morală, sau sexuală, la locul de muncă, pun o veritabilă problemă și nu se bucură de o tratare corespunzătoare din parte legii. Nu sunt deloc puține, dar doar un procent foarte mic caută rezolvarea legală.

Poate ar fi bine să existe și în România un fel de consiliu prud’homme, așa nu s-ar mai aglomera judecătoriile și tribunalele și ar da curaj multora să caute o soluție legală problemelor lor contractuale de muncă.

Ca avertizor public, am văzut o problemă, o fac publică, nu am niciun interes, niciun profit, am doar dorința să meargă mai bine treburile în țara mea. Poate așa va fi, există mereu speranța, doar mâine este o altă zi!

⃰ ⃰ ⃰

horoscop

BERBEC Poţi primi o veste sau o informaţie care iți face plăcere. Unii dintre Berbeci pot primi veşti bune de la părinţi, copii, sau de la rude, în legătură cu o aniversare, sau un eveniment. Pe lângă aspectele bune ai şi nişte cuadraturi care fac ca astăzi mai nimic să nu-ţi convină. La asta se adaugă şi o oboseală şi o stare de lehamite şi plictiseală existenţială, cum nu ai mai avut de mult. Nici planetele colective nu sunt bine aspectate, aşa încât nici în societate nu prea ai ce căuta.

horoscop

TAUR Horoscopul arată că trebuie sa ceri sfatul si sprijinul unui prieten experimentat, pentru că se pare că nu te poţi descurca singur. Mai bine mai târziu decât prea târziu sau niciodată! Lasă lucrurile să se întâmple. Este bine să amâni tot ce este nou şi neînceput, mai ales în a prima parte a zilei. Ar trebui să fie o zi de miercuri liniştită, în care poţi înregistra realizări cu dinamică pozitivă, atât în mijloace financiare cât şi în trăiri existenţiale. Din punct de vedere emoţional eşti pe lungimea de undă a anturajului şi în special a celor dragi şi apropiaţi, cărora, ţi se pare că în această perioadă, le înţelegi mai bine atitudinile, scopurile şi motivaţiile.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate