Accesul facil al cetățenilor la propriile date medicale. Horoscop
Editura Evenimentul si Capital

Accesul facil al cetățenilor la propriile date medicale. Horoscop

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 8315 Vizualizari

Horoscop Propunerile noastre utilizează pe deplin potențialul tehnologiilor digitale de a aduce îmbunătățiri în domeniul sănătății și cercetării medicale. Acest fapt va facilita accesul la datele medicale, va consolida profilaxia bolilor și îngrijirea orientată către pacient, va asigura o reacție rapidă la amenințările pandemice și va permite îmbunătățirea tratamentelor.

Horoscop Pe 3 mai s-au născut: Nicolo Machiavelli, Sir George Paget Thomson, Sugar Ray Robinson, Francois Coty, Henry Fielding, Golda Meir, John Speke, Engelbert Humbertinck, Dodie Smith (”101 dalmațieni”, 1956) Vera Ceaslavska, George Constantin, Eugenia Cioculescu, Mihai Vladimir Zamfirescu.

Horoscop O zi de muncă obişnuită - în calendarul creștin-ortodox fix, sunt Sfinții: Irodion de la Lainici, un român, Timotei, soția sa Mavra, Diodor, Rodopian, diaconul și Teodosie. Nicio notă în ”Kalendarul” vechi, antic.

Horoscop Astăzi este "Ziua mondială a libertăţii presei"; a fost hotărâtă de Adunarea Generală a ONU, în anul 1993, la propunerea Conferinţei generale a UNESCO din 15.X.1991; marchează semnarea, la 3.V.1991 a "Declaraţiei de la Windhoek" (Africa de Sud), care sublinia că "o presă liberă, pluralistă şi independentă este o componentă esenţială a oricărei societăţi democratice". Sursă: RADOR

În curierul de Bruxelles am găsit și această informație interesantă, care, de altfel, este publică, se regăsește și în Buletinul Informativ al Reprezentanței CE la București:

Horoscop Cetățenii și-ar putea consulta și gestiona mai ușor datele medicale, iar autoritățile publice ar putea să le utilizeze mult mai simplu pentru cercetare, profilaxie și reforme ale sistemului de sănătate, ca urmare a propunerilor prezentate de Comisia Europeană cu o săptămână în urmă, miercuri, 25 aprilie. Acestea au la bază inițiativele anterioare de facilitare a fluxului liber al datelor fără caracter personal în cadrul pieței unice digitale.

Horoscop Comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară Vytenis Andriukaitis a declarat: „Propunerile noastre utilizează pe deplin potențialul tehnologiilor digitale de a aduce îmbunătățiri în domeniul sănătății și cercetării medicale. Acest fapt va facilita accesul la datele medicale, va consolida profilaxia bolilor și îngrijirea orientată către pacient, va asigura o reacție rapidă la amenințările pandemice și va permite îmbunătățirea tratamentelor.

Propunerile se bazează pe Regulamentul general privind protecția datelor, care va intra în vigoare la 25 mai 2018, și vor asigura:

  • facilitarea accesului la datele din sectorul public și creșterea gradului de reutilizare a acestora, prin intermediul unor norme revizuite privind informațiile din sectorul public;
  • schimbul de date științifice în 2018, printr-un nou set de recomandări, ce abordează schimbările tehnologice și politice înregistrate de la ultima propunere a Comisiei privind accesul la informațiile științifice și conservarea acestora;
  • schimbul de date în sectorul privat și în contexte de tip business-to-business și business-to-government, printr-un set de orientări cu privire la principiile juridice și tehnice ce ar trebui să gestioneze colaborarea în materie de schimb de date în sectorul privat;
  • păstrarea în siguranță a datelor medicale ale cetățenilor și promovarea, în același timp, a unei cooperări la nivel european, prin intermediul unui plan de acțiune axat pe cetățeni atunci când este vorba de datele privind sănătatea acestora.

Parlamentul European și Consiliul urmează să adopte propunerile care cuprind norme revizuite privind informațiile din sectorul public.

În a doua jumătate a anului 2018 și în prima jumătate a anului 2019, Comisia va organiza o masă rotundă la nivel înalt pentru a discuta despre schimbul de date în sectorul privat în contexte de tip business-to-government.

Valoarea economiei europene a datelor a fost de 300 de miliarde de euro în 2016. Aplicarea măsurilor legislative și de politică adecvate ar permite creșterea acestei valori până la 739 de miliarde de euro până în 2020, cifră ce reprezintă 4% din PIB-ul UE.

Horoscop Actul medical devine tot mai impersonal și computerizat. Din fericire orice inițiativă de a promova inteligența artificială în diagnostic s-a lovit de incapacitatea mașinii, care greșește cu 27% mai mult decât umanii. Cel mai dificil în medicină este punerea unui dignostic corect. Dacă v-aș spune că 82% din diagnosticele primare sunt greșite ați înțelege de ce actul medical este o ruletă rusească. Și că, de aceea, este absolut necesară o a doua opinie, sau chiar o a treia - a medicilor specialiști.

Horoscop Dar, vă rog să mă scuzați, am de răspuns la câteva sute de emailuri urmare articolului meu de ieri ”Dezvăluirea viitorului anulează acel viitor”. Și, ca să vedeți cum este destinul! Tot ieri am primit ultimul articol al lui Stephen Hawking, apărut la zece zile după moartea sa. Cântecul lebedei. Dar, ce cântec! Se descrie cum se poate verifica, de pe o navă spațială, existența pluriversurilor. Și, adaug eu, speculând, a universurilor paralele care fac posibil paradoxul temporal.

Un paradox temporal este, de exemplu, cel care spune că dacă te întorci în trecut și îți omori propriul bunic, la naștere, încetezi să exiști instantaneu, îți este anulată linia de continuitate. Fals, spune aplicarea teoriei lui Stephen Hawking, navigarea în trecut se face în spațiu-timp, ajungi în alt univers, într-un univers paralel, în care bunicul poate că nici nu există! Ca să fac un joc de cuvinte, nu mai este un paradox al timpului, un paradox temporal ci un paradox temporar, in spațiu și timp.

Dar, mai multe despre paradoxul temporal, sau temporar, altădată, doar mâine este, în definitv, o altă zi!

NOTĂ După cum știți, regula rubricii mele este să-mi trimiteți opiniile dvs, dacă aveți, la dom.profesor@gmail.com. Așa putem avea un dialog decent și la vedere, nu anonim. Din multe și variate motive, arătate în ultimii șapte ani, postările de pe forum se șterg imediat, sau aproape imediat, indiferent de conținutul lor.

٭ ٭ ٭

horoscop

BERBEC Treci printr-o perioadă de iritabilitate acută, aşa că evită hotărârile pripite şi starea de nervozitate permanentă. Zâmbeşte, numără până la zece, respiră adânc - şi totul (poate) se rezolvă. Evită să te enervezi degeaba din cauza unor nimicuri, sau a unor defecte de comunicare. Fii deosebit de clar în discuţii, sau, în negocieri, mai ales la serviciu. Ziua de astăzi este un prilej să recapeţi iniţiativa. Favorurile stelelor se îndreaptă spre cumpărături şi cadouri. Ceea ce cumperi astazi poate face mare placere celor dragi. Surprinde-i pe cei dragi făcându-le niște mici cadouri, aşa, fara nici un motiv, doar ca să le arati afecţiunea ta.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate