Evenimentul Zilei > Actualitate > Harry și Meghan nu mai există pentru Regină. Gestul care a stârnit dezbateri aprinse
Harry și Meghan nu mai există pentru Regină. Gestul care a stârnit dezbateri aprinse

Harry și Meghan nu mai există pentru Regină. Gestul care a stârnit dezbateri aprinse

O nouă ceartă în familia Regală din marea Britanie? În acest an, Regina i-a omis complet pe prințul Harry și pe Meghan Markle.

Un detaliu remarcat de fanii familiei regale din Marea Britanie a fost că Regina, în timpul discursului său de Crăciun, nu a menționat nimic despre prințul Harry și Meghan Markle.

Discursul Reginei pentru acest Crăciun a avut loc la ora 3, așa cum este tradiția, iar maiestatea sa le-a spus britanicilor că „nu sunt singuri în aceste vremuri foarte grele”. Dar fanii au fost puțin dezamăgiți întrucât prințul Harry și Meghan Markle nu au fost deloc menționați de Regină pe parcursul discursului care a durat 10 minute.

Oamenii au reacționat imediat pe rețelele sociale și au scris despre absența celor doi din gândurile reginei.

O persoană a scris că: „Este destul de ciudat că Regina nu a menționat nimic despre prințul Harry. Rușine! Totuși încă face parte din familie”.

Alt internauși au scris că: „Există o mare lipsă de prințul Harry și de Meghan în acest discurs. Încă mai fac parte din familie, am dreptate?!”.

Un al treilea fan a scris că: „Este fascinant că chiar în discursul Reginei, prințul Harry a fost complet dat la o parte din familie. Prințul Charles și William au fost menționați, dar nu și Harry. Întrebarea cu care rămâi din acest discurs este „care Harry?!” A existat vreodată un astfel de personaj?”

Ce le-a transmis Regina Marii Britanii cetățenilor?

În discursul tradițional din prima zi de Crăciun, regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a vorbit despre anul teribil care a pus întreaga lume la încercare, dar care ne-a apropiat pe toți mai mult ca niciodată.

De remarcat este faptul că nici măcar o dată în discursul său regina nu a rostit cuvintele pandemie, Covid ori coronavirus, deși întregul mesaj a fost construit în jurul crizei care a schimbat radical lumea.

Mesajul suveranei a fost despre recunoștință – pentru cadrele medicale, pentru samaritenii care și-au salvat semenii, au donat bani serviciilor de sănătate ori au organizat colecte pentru acestea – și despre speranța în ziua de mâine, în mai bine, într-un an mai bun.

„În mod remarcabil, un an care i-a ținut pe oameni la distanță ne-a apropiat, în multe privințe”, a mai precizat Elisabeta a II-a în mesajul ei. Regina a deplâns faptul că oamenii nu au putut celebra Crăciunul conform credinței lor, dar „avem nevoie ca viața să continue”, iar celebrarea ar fi presupus adunări care ne-ar fi pus viețile în pericol.

Regina își petrece ziua de Crăciun separat de familia ei. Ea s-a retras la Castelul Windsor, alături de ducele de Edinburgh. Ceilalți membri ai familiei regale își petrec Crăciunul la Sandringham, acolo unde obișnuia și Regina să meargă până în acest an, scrie Express.co.uk.