Turneul de tenis de la Wuhan (China) a prilejuit, ieri, în turul al doilea, o întâlnire între cele mai bune jucătoare din România: Simona Halep (locul 5 WTA) și Irina Begu (26 WTA).

Accidentarea care a pus capăt duelului

Confruntarea a avut nerv în primul set, câștigat de jucătoarea din Constanța, scor 6-3, după ce adversara ei debutase cu un break.


FOTO; Irina Begu a abandonat din cauza unei accidentări FOTO: SHUTTERSTOCK În actul al doilea, Halep a început în forță și și-a adjudecat primele două gameuri. Însă, jocul n-a mai continuat. Irina a acuzat o accidentare și s-a retras dezamăgită, după o oră și opt minute. Astfel, Simona s-a calificat în „optimile” competiției chineze, dotate cu premii în valoare de 2.288.250 de dolari.

S-au evitat la poza oficială

Învingătoarea și-a asigurat un cec în valoare de 26.900 de dolari și 105 puncte în ierarhia mondială, iar învinsa s-a ales cu 13.790 de dolari și 60 de puncte WTA. Simona Halep domină fără dubiu duelurile cu Irina Begu, scor 5-0. Interesant este faptul că cele două sportive „tricolore” nu s-au salutat înainte de startul meciului de la Wuhan. Mai mult, atunci când au făcut poza oficială, Begu l-a invitat pe arbitru să stea între ele.

Animozitatea dintre Simona și Irina a început în acest an, atunci când tenismenele s-au întâlnit în sferturile de finală ale turneului de la Madrid.

Antrenorul Irinei a fost mărul discordiei

Constănțeanca s-a impus la capătul a trei seturi, scor 6-3, 0-6, 6-1, iar la final l-a criticat pe Adrian Cruciat, antrenorul rivalei sale, din cauza atitudinii avute în timpul partidei. „Nu am mai auzit până acum să se întâmple asta. Toți antrenorii încurajează, dar nu dau și sfaturi în timpul meciului. Este metoda lor, nu vreau să comentez. Trebuie să-mi văd de treabă pe teren și să nu mă uit la alte persoane”, a răbufnit „prima rachetă a țării”.

„Fiecare își vede de treabă”

Irina a replicat: „Adrian, indiferent de meci sau de cine joc, se comportă la fel. Nu face ceva în plus, dacă joc cu o româncă sau nu.”

Ulterior, Halep a spus că n-are nimic de împărțit cu Begu, dar nu este legată de o relație de prietenie. „Nu am nimic cu ea. Fiecare își vede de treabă. Nu prea vorbim. Mai apropiată sunt de Timea Bacsinszky”.