„Nu-mi voi face o tragedie din această înfrângere. Sunt obişnuită cu astfel de momente dificile”, a spus Simona Halep după ce a fost eliminată în optimile de finală ale French Open.

„În timpul carierei mele mi s-a mai întâmplat asta. O să mănânc nişte ciocolată şi mă voi simţi mai bine mâine. Ea a făcut un joc incredibil, a acoperit tot terenul. Mingile ei erau puternice şi lungi. A fost puţin răcoare, rece. Nu am fost în cea mai bună formă. Ea a jucat foarte bine. Astăzi, a fost meciul ei”, a declarat Simona Halep.

„Ea dominat cu adevărat jocul, a fost agresivă”, a mai spus Simona Halep.

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 1, a fost învinsă, duminică, scor 6-1, 6-2, de poloneza Iga Swiatek, 19 ani, locul 54 WTA, în optimile de finală ale turneului de la Roland Garros.

Simona Halep a câştigat tunelul de la Roland Garros în 2018 şi a mai jucat două finale, în 2014 şi 2019.

După Roland Garros, în circuitul WTA mai sunt programate doar patru turnee în acest an, toate pe hard, la Seoul, Linz, Ostrava și Limoges, primele trei de categorie International și al patrulea de 125K, competiții la care Simona Halep este puțin probabil să participe.

Ce urmează după Roland Garros?

Cel mai probabil, după Roland Garros, pentru Simona Halep urmează o perioadă de vacanță, urmată de startul pregătirilor pentru sezonul viitor.

Astfel, sportiva din România a încheiat un sezon 2020, îngreunat de pandemia de COVID-19, cu trei turnee câștigate, Dubai, Praga și Roma, și doar trei înfrângeri suferite pe tot parcursul anului, la Aryna Sabalenka, sferturi la Adelaide, Garbine Muguruza, semifinale Australian Open, și, duminică, Iga Swiatek, optimi Roland Garros.

Dacă va respecta tradiția de anii trecuți, Simona Halep va începe sezonul viitoru în Australia, cu un turneu de pregătire înaintea Grand Slam-ului de la Melbourne, scrie Antena3.