Dezastru total pentru Simona Halep (locul 2 în ierarhia mondială), astăzi, în optimile de finală de la Roland Garros. Românca a atacat sferturile de finală și a evoluat împotriva polonezei Iga Swiatek (19 ani, locul 53 WTA). Jocul a fost incredibil de dezechilibrat, Halep a fost depășită în totalitate de adversară și a pierdut fără drept de apel, în două seturi, scor 1-6, 2-6. În primul act, adversara Simonei a fost condusă cu scorul de 0-3 la gameuri, a redus la 1-3, apoi nu a mai câștigat nimic.

În cel de-al doilea, a Iga Swiatek a avut 2-0 la gameuri, Halep a redus din diferență, s-a ajuns la 5-1, apoi 5-2, iar meciul s-a închis pe serviciul polonezei. Halep rămâne cu victoria obținută în 2018 la Roland Garros, atunci când a cucerit trofeul.

În turul precedent, Simona Halep câștigase fără probleme în fața Amandei Anisimova (Statele Unite ale Americii), scor 6-1, 6-0. Românca ăi dedicase acel succes antrenorului ei, Darren Cahill. Australianul a împlinit 55 de ani în acea zi. „Această victorie este un cadou pentru Darren pentru că azi este ziua lui. La mulți ani, Darren! Este frumos să câștig meciuri aici, la Roland Garros, și mă bucur enorm de timpul petrecut pe teren”, afirma Halep.

Specialiștii o dădeau favorită

Mulți specialiști o vedeau favorită pe Simona Halep la câștigarea trofeului. „Simona Halep are toate elementele de joc foarte bine structurate, joacă foarte bine. Această pauză pare că i-a prins bine, însă astăzi are o adversară foarte dificilă. Jocul ei arată foarte bine, am văzut și victoriile de la Praga și Roma. Anul trecut a fost o experiență mai dificilă pentru Swiatek, nu avea prea multă experiență, dar acum lucrurile s-au mai schimbat”, spunea fostul jucător de tenis Tim Henman.

„În zilele reci și umede din Paris, va fi foarte greu pentru oricine să treacă de Simona Halep, care se mișcă excelent pe zgură. Jucătoarele de atac, ca Serena Williams și Karolina Pliskova, nu vor aprecia condițiile de toamnă, fiindcă nu vor beneficia de serviciile puternice și loviturile în forță de care dispun. Vor fi lovituri pe care le vor crede câștigătoare, dar mingile tot le vor fi returnate” , afirma și legendara Martina Navratilova.