„Având în vedere că Simona Halep e prima jucătoare din România care a câștigat în 2019 turneul de Mare Șlem de la Wimbledon, supun spre dezbatere și aprobare Consiliului General al Municipiului București Proiectul de hotărâre privind atribuirea denumirii de Esplanada SIMONA HALEP spațiului public situat la intersecția dintre Piața George Enescu/Calea Victoriei, Strada Episcopiei și Strada B. Franklin, sector 1, București”, se notează în proiectul Primăria București

Proiectul a fost iniţiat de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, care propune ca Parcul Ateneului Roman să îşi schimbe denumirea în „Esplanada Simona Halep”.

Astfel, Esplanda Simona Halep ar urma să fie situată în centrul Bucureștiului, în fața Ateneului Român, la intersecția dintre Calea Victoriei, Strada Episcopiei și Strada Benjamin Franklin.

Rămâne în sarcina consilierilor generali să decidă dacă această redenumire este sau nu oportună. Ei se vor pronunţa asupra oportunităţii, prin vot, miercurea viitoare, pe 31 iulie, potrivit gsp.ro.