Protagoniștii sunt polițiștii de la Brigada Rutieră și „Haiducii din Ferești”, după cum îi numește vremeanoua.ro pe frații Nicolae și Gheorghiță Mocanu. În jurul orelor 19.00, cei doi frați se deplasau cu un autoturism spre casă, fiind însoțiți de două fete. Opriți de polițiștii Brigăzii Rutiere pentru un control de rutină, cei doi frați au devenit extrem de recalcitranți, îmbrâncindu-i pe oamenii legii.

Martorii susțin că polițiștii au fost „rostogoliți” într-un șanț, unul dintre ei alegându-se cu răni la o mână. În învălmășeala care a urmat, „haiducii” au fugit și, cu toate că s-au tras trei focuri de avertizare în plan vertical, aceștia s-au făcut nevăzuți, fiind ajutați și de câțiva săteni. Duminică dimineața, satul Ferești și împrejurimile au fost luate cu asalt de trupele speciale de intervenție, pornite în căutarea fugarilor.

Sătenii nu își explică de ce s-au comportat astfel cei doi frați, mai ales că unul dintre ei era recunoscut ca fiind un băiat foarte cuminte. „Am ieșit din casă după ce am auzit trei bubuituri. N-am știut că sunt focuri de armă până n-am văzut polițiștii. Nu știu ce a fost în capul băieților ăștia. Sunt băieți cuminți, nu au făcut probleme prin sat. Unul dintre ei merge în fiecare duminică la biserică pentru a cânta la strană. E adevărat că le cam sare țăndăra când sunt călcați pe coadă, dar n-am crezut că sunt capabili de așa ceva. Am auzit că s-au luat după ce șoferul a fost pus să sufle în fiolă. Se aude că ar fi fost băut și de aici ar fi pornit tot scandalul”, a povestit o femeie din sat.

Fugarii s-au ales cu dosar penal

Reprezentanții IPJ Vaslui au anunțat că în acest caz s-a deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj, trimis către Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui.

„În seara de 28 septembrie, ora 19.10, un echipaj de poliție rutieră din cadrul Biroului Poliție Rutieră al Poliției municipiului Vaslui acționa desfășurând activități de supraveghere și control trafic rutier pe raza satului Ferești, județul Vaslui. Cu ocazia activităților desfășurate a fost depistat un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, ce se deplasa pe un drum public, în care se aflau 4 persoane (doi bărbați și două femei). Conducătorul autoturismului nu a respectat indicațiile echipajului, devenind recalcitrant și agresiv, motiv pentru care polițiștii au încercat să îl încătușeze. În acel moment polițiștii au fost loviți și bruscați de către persoanele aflate în autoturism. Unul dintre polițiști a fost nevoit să folosească armamentul din dotare fiind executate 3 focuri de avertisment în plan vertical. A fost sesizat procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.