Evenimentul Zilei > Sport > Hagi şi Popescu, umiliţi în văzul tuturor la Euro 2020. Reacţia FRF a venit prompt
Hagi şi Popescu, umiliţi în văzul tuturor la Euro 2020. Reacţia FRF a venit prompt

Hagi şi Popescu, umiliţi în văzul tuturor la Euro 2020. Reacţia FRF a venit prompt

Unii dintre cei mai importanţi fotbalişti români din toate timpurile, Gheorghe Hagi şi Gheorghe Popescu, au privit meciul Austria-Macedonia de Nord (Euro 2020, scor 3-1) alături de spectatorii de la tribuna a II-a, iar reprezentanţii FRF au spus că la această situaţie ciudată s-ar fi ajuns din cauza organizării impuse de UEFA.

Hagi şi Popescu, umiliţi în văzul tuturor la Euro 2020. Reacţia FRF a venit prompt şi a inclus o explicaţie conform căreia „UEFA a avut invitați proprii”. Printre aceştia, conform federalilor, au fost „străini și români, printre care conducerea FRF (președinte, secretar general, secretar general adjunct, director tehnic) și managerul Structurii Locale de Organizare a EURO 2020 la București”.

Politicienii la VIP, Hagi şi Popescu la tribuna a II-a

Totuşi, jurnaliştii de la Gazeta Sporturilor au aflat că la tribuna VIP au mai stat Ludovic Orban, Dan Barna, Lucian Bode, Bogdan Aurescu, Vasile Dîncu, dar şi procurorul-șef al DNA, Crin-Nicu Bologa.

Duminică seara, alături de Hagi şi Popescu, la primul meci organizat de România la un turneu final a fost prezent şi Dorinel Munteanu, fostul coleg din Generaţia de Aur.

Cei trei (n.r. – primii 3 în topul selecțiilor all-time în echipa națională) au fost nevoiţi să vadă partida de la tribuna a II-a, alături de ceilalți spectatori macedoneni, austrieci sau români.

„Decizia a fost una surprinzătoare mai ales că în zona VIP a Arenei Naționale au luat loc personaje extrem de puțin cunoscute publicului, dar care în momentul de față au funcții importante în organigrama FRF.

Printre acestea, în afara președintelui Răzvan Burleanu, s-au aflat Radu Vișan, Gabriel Bodescu, dar și Mihai Stoichiță. Acesta din urmă e directorul tehnic al Federației.

Lista greilor care au fost la tribuna VIP

Tot pe fotoliile de la VIP au luat loc și o serie de politicieni, de la majoritatea partidelor din Parlament. Anca Dragu (președinta Senatului), Ludovic Orban (fost premier, președinte PNL), Dan Barna (vice-premier, președinte USR), Bogdan Aurescu (ministrul Afacerilor Externe), Lucian Bode (ministrul Afacerilor Interne), dar și primarul Capitalei, Nicușor Dan, toți aceștia dintre cei aflați la putere.

Apoi, Vasile Dîncu, din partea PSD și un apropiat al șefului FRF. Un loc privilegiat a avut și Crin Bologa, șeful Direcției Naționale Anticorupție, care a stat în dreapta ministrului de Interne.

Toți cei care au avut locuri la VIP au beneficiat de un protocol de lux. În interiorul arenei, în spatele locurilor de la oficială, sub tribuna I, a fost amenajat un restaurant, în care toate oficialitățile au avut parte de mâncare și băutură de tip bufet suedez.

Hagi şi Popescu

GSP a solicitat un punct de vedere și Federației Române de Fotbal, care a cerut trimiterea unui mail, «pentru a vă răspunde în scris, nu pe vorbe». „Întregul proces de ticketing la EURO 2020 este gestionat de UEFA, care nu oferă invitații. Federația Română de Fotbal a făcut o cerere de cumpărare de bilete la UEFA, pentru a oferi locuri în tribună fostelor glorii fotbalistice, și a primit bilete de categoria I.

Cea mai bună variantă a FRF pentru cumnaţi

Prețul este tipărit pe bilet. FRF a făcut acest demers pentru 60 de glorii ale fotbalului românesc, oferindu-le cea mai bună variantă avută la dispoziție la meciurile organizate de UEFA.

În privința locurilor VIP, facem precizarea că FRF nu a deținut locuri în acest sector. UEFA a avut invitați proprii, străini și români, printre care conducerea FRF (președinte, secretar general, secretar general adjunct, director tehnic) și managerul Structurii Locale de Organizare a EURO 2020 la București.

Totodată, este util de știut că UEFA are un alt criteriu de împărțire a locurilor în tribune, diferit de sistemul Tribuna I, Tribuna II și Peluze. Cele 3 categorii UEFA sunt:
• Categoria 1 – central, între cele două careuri de 16 m, pe ambele părți ale stadionului
• Categoria 2 – colțurile terenului
• Categoria 3 – peluze
răspunsul FRF”, au transmis federalii pentru gsp.ro.

„Pe oricare alt stadion din Europa am fi avut bilet la oficială. Pe Arena Națională am primit la tribuna a II-a!.

Mă așteptam să primesc invitație în altă parte a stadionului, lui Gică Hagi i-am zis pe drum spre stadion unde avem locuri, mi-a fost teamă că dacă îl anunț înainte să plecăm că vom sta la tribuna a doua, nici nu mai vine la meci”, a fost reacţia lui Popescu.