Comitetului Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis, în şedinţa de joi, că prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor ce nu se consumă în restaurante şi cafenele este permisă.

Prefectura Municipiului București a transmis un comunicat de presă în care arată că măsura a fost adoptată la solicitarea mai multor persoane fizice și societăți comerciale, inclusiv instituții de cultură, care au cerut clarificări în legătură cu hotărârea adoptată de CMBSU în ședința de marţi.

„Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a hotărât că norma cuprinsă în art.1 pct.1 din Hotărârea nr.19/06.10.2020, are în vedere interzicerea consumului de produse alimentare şi/sau băuturi alcoolice şi nealcoolice, în interiorul restaurantelor, cafenelelor şi altora de acest tip”, se arată în comunicatul de presă.

Potrivit acestuia, livrarea băuturilor și alimentelor preparate la domiciliul clienților este permisă în cazul unităților de alimentație publică, cafenele și restaurante.

„În ceea ce priveşte prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective, în temeiul art.6 pct.4 şi pct.6 din Anexa 3 la HG nr.782/2020 aceasta este permisă”, menţionează Prefectura Capitalei în comunicatul de presă, după care continua:

„Referitor la norma cuprinsă în art.1 pct.3, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a hotărât că măsura priveşte interzicerea interacţiunii cu publicul în interiorul instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, al cinematografelor şi altora asemenea”.

Hotărârea CMBSU nr. 19 de marţi prevede la articolul 1, punctul 1 că activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, nu este permisă în Bucureşti.

Articolul 1, punctul 3 al acelei hotărâri stipulează că activitatea cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte nu este permisă în Bucureşti.

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a anunţat că în şedinţa de miercuri, 7 octombrie 2020, a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) s-a decis închiderea barurilor, cluburilor şi discotecilor din Capitală.

De asemenea, prefectul judeţului Ilfov, Daniel-Tudorel Zamfir, a anunţat că s-a decis închiderea restaurantelor, cafenelelor, cluburilor şi discotecilor din 13 localităţi, unde incidenţa cazurilor de COVID-19 a depăşit 1,5 la mia de locuitori.

Și în alte localități din țară activitatea culturală și în domeniul HoReCa a fost suspendată, după ce incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 a crescut în ultimele săptămâni.