Evenimentul Zilei > Monden > Greșeala pe care trebuie să o evitați în bucătărie. Aveți grijă la cum păstrați aceste produse
Greșeala pe care trebuie să o evitați în bucătărie. Aveți grijă la cum păstrați aceste produse

Greșeala pe care trebuie să o evitați în bucătărie. Aveți grijă la cum păstrați aceste produse

În societatea contemporană, omul modern a făcut un obicei din congelarea produselor pentru a se bucura de ele ”proaspete” chiar și în cele mai friguroase momente ale anului. Există însă și excepții care nu subscriu acestei teorii de care încercăm să profităm cu toții.

Ne-am obișnuit să congelăm produsele, pentru ca ele să țină mai mult. Există însă câteva produse care sunt mai bune proaspete. Chiar specialiștii susțin că nu trebuie să congelăm aceste produse, relatează retetesivedete.ro .

Unele produse trebuie consumate numai proaspete

Nu este surprinzător faptul că mulți apărători ai ecologiei și susținătorii consumului conștient, pledează activ pentru diferite modalități alternative de depozitare a alimentelor – de exemplu, congelate. Dar, în ciuda faptului că această metodă elimină substanțe chimice dăunătoare și ajută ecologia în multe feluri, este mai bine să consumați unele produse proaspete – numai în această stare vor fi utile organismului și îi vor putea transmite beneficiul maxim.

Nu congela Roșiile !

Roșiile sunt foarte îndrăgite de lumina soarelui și se coc mai repede sub razele acestuia. Cu siguranță nu merită să păstrați această legumă la frigider și, cu atât mai mult, să o congelați: își va pierde majoritatea proprietăților utile și dacă roșiile pe care le-ați cumpărat au fost și necoapte, atunci este mai bine să le transferați imediat într-un loc luminat, cu o temperatură confortabilă a camerei, atât legumele, cât și sănătatea ta vor avea de câștigat de la asta, mairelatează sursa citată.

 Nu congela Mierea !

Acesta este exact tipul de produs pentru care congelatorul este strict contraindicat: sub influența temperaturilor reci, substanța mierii se transformă parțial într-o stare cristalină și acesta este un mare minus atât pentru proprietățile benefice ale mierii în sine, cât și pentru organism.

Nu congela Pepenele galben !

Aici putem include, de asemenea, pepene verde și diferite fructe de pădure. Dacă le congelați și apoi le dezghețați, acestea își pierd cel mai util ingredient – sucul lor. Deci, în acest caz, depozitarea în congelator nu are sens. Singurul loc în care este util este atunci când faci un smoothie. Puteți arunca imediat bucăți înghețate de pepene galben într-un blender, caz în care vor pierde un minim de proprietăți utile.

Nu congela Usturoiul !

Din punct de vedere al gustului, usturoiul poate rămâne mai intens decât toate celelalte alimente în diverse condiții climatice, dar trebuie avut în vedere faptul că, dacă îl veți pune în congelator, va fi mai rău nu numai pentru el, ci și pentru restul „rezidenților” frigiderului. Se știe, de asemenea, că la temperaturi sub zero, usturoiul își pierde proprietățile benefice și se deteriorează mult mai repede. Cel mai bine este să îl păstrați într-un loc răcoros și uscat, pe raftul bucătăriei: în condițiile potrivite, vă va servi cu fidelitate până la 2 luni, mai informează retetesivedete.ro .