Gordon Ramsay, celebrul bucătar englez, rețetă fabuloasă de fondant de ciocolată

Gordon Ramsay, celebrul bucătar englez, rețetă fabuloasă de fondant de ciocolată

Rețetă fabuloasă de fondant de ciocolată. Gordon Ramsay este un bucătar britanic, restaurator, scriitor și vedetă de televiziune. Emisiunile lui au fost și sunt distribuite pe toate rețelele tv din întreaga lume. În România, el a fost prezent constant pe postul culinar Paprika. Iar rețetele lui sunt foarte apreciate.

Rețetă fabuloasă de fondant de ciocolată. Gordon Ramsay s-a născut în Johnstone, Scoția și a crescut în Stratford-upon-Avon, Anglia. Restaurantele sale au primit 16 stele Michelin în total și dețin în prezent șapte. Familist convins, Gordon are cinci copii, ultimul având vârsta de 5 ani.

Celebrul chef a sărbătorit venirea pe lume a fiului său Oscar în 2018. La un moment dat a spus că s-a gândit și cui predă ștafeta. Speranța lui Gordon de a transmite afacerea familiei îi revine lui Oscar:

Ne puteți urmări și pe Google News

Oscar este ultima mea speranță de a atrage pe oricine în industrie. Toată lumea a părăsit cuibul și nimeni nu vrea să gătească”, a spus el legat de copiii lui cei mari. De altfel, micul Oscar a devenit deja o senzație pe rețelele de socializare, având propria sa pagină de Instagram creată de surorile lui mult mai mari Holly și Tilly.

Rețeta fabuloasă de fondant de ciocolată

Am ales să vă prezentăm rețeta unui desert excelent, marca Gordon Ramsay. Întâi a făcut-o pentru copiii lui și când a văzut cât de mult le place a introdus-o în meniurile restaurantelor sale. La prima vedere, ați putea crede că este complicat de preparat. De fapt, totul e extrem de simplu.

Ingrediente:

  • 50 g unt topit pentru forme,
  • cacao pentru forme,
  • 200 g ciocolată neagră de bună calitate,
  • 200 g unt tăiat cubulețe,
  • 200 g zahăr,
  • 4 ouă
  • plus 4 gălbenușuri,
  • 200 g făină

Mod de preparare: 

  1. Mai întâi se pregătesc recipientele. Cu mișcări de jos în sus, folosind o pensulă, se întinde un strat de unt topit pe interiorul formelor de brioșe.
  2. Se lasă un pic la frigider, apoi se mai întinde un strat de unt topit peste cel deja întărit.
  3. Apoi se presară câte o lingură de cacao pe interiorul fiecărei forme. Se înclină forma, așa încât pudra de cacao să îmbrace complet untul.
  4. Excesul de cacao se pune în următoarea formă și tot așa până când sunt toate presărate cu cacao.
  5. Ciocolata și untul (200 gr) se topesc la bain-marie, apoi se amestecă bine și se lasă la răcit 10 minute.
  6. Separat se bat ouăle întregi și gălbenușurile cu zahărul până când se obține o compoziție tare.
  7. Se adaugă și făina și se amestecă bine.
  8. Se amestecă ușor compoziția de ciocolată și unt cu ouăle bătute.
  9. Se adaugă câte o treime din ciocolată și se amestecă bine de fiecare dată.
  10. Apoi totul se pune în forme.
  11. Se pun formele în cuptorul deja încălzit și se lasă 10-12 minute sau până când se formează crustă deasupra, iar marginile prăjiturii se desprind de pereții formei.
  12. Se scot din cuptor și se lasă un minut înainte de a fi răsturnate.
  13. Mai întâi se apucă ușor partea de sus a prăjiturii și se mișcă puțin ca să te asiguri că se desprinde bine de pereții vasului. 
  14. Dacă totul e în regulă, se răstoarnă pe farfurii.
  15. Peste fondatul de ciocolată se poate pune sos de caramel și înghețată, așa cum recomandă Gordon Ramsay, sau se poate decora fiecare farfurie cu fructe, frișcă, nuci sau ce vă place.