Evenimentul Zilei > Sport > Giovanni Becali dă cărțile pe față. Dezvăluiri din spatele transferurilor anilor ’90
Giovanni Becali dă cărțile pe față. Dezvăluiri din spatele transferurilor anilor ’90

Giovanni Becali dă cărțile pe față. Dezvăluiri din spatele transferurilor anilor ’90

Celebrul agent de jucător, Giovanni Becali, condamnat ulterior în „Dosarul Transferurilor” pentru ilegalități făcute în fotbal, a povestit detalii neștiute din 1990, când a început să facă primele transferuri în Spania.

 

Prezentăm savurosul dialog dintre Ovidiu Ioanițoaia și Ioan Becali:

– Giovanni, când ai început să faci spectacol în impresariat?

– În ’90 eu l-am transferat pe Mateuț la Zaragoza. Atunci am intrat în fotbalul spaniol, occidental. Am cunoscut impresari, dar erau rezervați, nu aveau tupeul și nici foamea mea. Eu aveam foame, Ovidiu! Aveam o familie în Germania, aveam și primul copil… Eram un băiat care venea de pe stradă și voiam să-mi creez ceva în viață, să-mi deschid uși. Prima ușă am deschis-o cu Mateuț, apoi cu un băiat Simion, cu Buia la Barcelona B. Și-apoi a venit anul ’92, când am intrat în biroul lui Mendoza.

– Fostul președinte al lui Real Madrid.

– Da, când Gică Hagi a zis că vrea să plece de la Real Madrid, după doi ani petrecuți acolo. Atunci a venit oferta cu Brescia și aici a fost intrarea mea…

Nume greu transferat la Barcelona

– Dar, zi-mi, te rog…

– Ovidiu! Dacă am intrat la Menzona în birou așa intram și la Gaspart (n.r. Joan Gaspart Solves – președinte FC Barcelona), apoi la altul și tot așa… Gaspart, de exemplu, primul transfer pe care l-am făcut cu Stoicikov. Avea Gaspart să-mi dea niște bani, nu plătea și am intrat la Nunez (n.r. José Luis Núñez Clemente – președintele FC Barcelona) în birou. Avea o secretară, mi-am luat niște sandviciuri, am luat o Cola și n-am plecat.

– Așa.

– Pe la 8 seara, coboară Nunez și zice: „Giovanni, ești aici?!”. „Eu nu plec d-aici! Vreau banii!”. „Stai că trebuie să vorbesc cu Gaspart”. „De la Gaspart vin!”. Nu doar că Nunez era președintele Barcelonei, era cel mai mare constructor imobiliar! A certat-o pe secretară că de ce nu l-a anunțat că sunt acolo, dar astea erau vrăjeli pe care eu le-aveam fumate. A plecat…

– Și te-a lăsat acolo?

– S-a suit într-un Mercedes 190, care era cam lux pe timpul ăla, dar am intrat după el. „Presidente, nu plec decât când îmi dai banii”. În mașină mi-a semnat cecul, la revedere și cu asta, basta!, scrie gsp.ro.