Becali dă lovitura în Pipera. Deja a discutat cu mai mulți milionari

Becali dă lovitura în Pipera. Deja a discutat cu mai mulți milionari Gigi Becali. Sursa foto: Arhiva EVZ

Gigi Becali pregătește actele de dezvoltare a unui ansamblu rezidențial cu 58 de vile și 24 de apartamente în Pipera, peste drum de Mobexpert Homes, construit de Dan Șucu. Patronul FCSB vrea să vândă acest proiect investitorului Koramic Real Estate, deținut indirect de milionarul belgian Christian Dumolin, și să se aleagă cu o sumă mare de bani.

Gigi Becali ar putea da lovitura

Este vorba de o investiție estimată la 12 milioane de euro, care se va desfășura pe un teren cu o suprafață de aproape 3 hectare.Proiectul propus ocupă doar 35% din teren, dar s-ar putea extinde.După obținerea actelor necesare, proiectul va fi vândut dezvoltatorului imobiliar Koramic Real Estate, cu care a fost semnat un antecontract. Terenul pe care a pus ochii Becali este peste drum de Mobexpert Homes, ansamblul rezidențial cu 110 locuințe, dezvoltat de omul de afaceri Dan Șucu, dar și aproape de Alexander Residence, proiectul cu 76 de vile al patronului FCSB.

Gigi Becali, finanțatorul FCSB

Gigi Becali. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Koramic Real Estate mai lucrează la autorizarea etapei a doua din Sunset Lake Homes, proiect localizat în apropiere de Petrom City, din nordul Bucureștiului. Christian Dumolin deține prin intermediul Koceram Holding controlul Koramic Investment Group, din care face parte producătorul țiglelor Koramic (parte a grupului Wienerberger).

Gigi Becali,

Becali. Sursă foto: Arhivă EVZ

Milionarii belgieni, interesați de terenurile din România

Acesta ocupă locul 54 în topul celor mai bogați belgieni cu active estimate la o valoare de peste 652 milioane de euro, potrivit publicației Der Rijkste Belgen. Mai mulți milionari belgieni au plasat până acum peste 2 miliarde de euro în proprietăți românești. Printre ei se numără Patrick Van Den Bossche și Marc Lebbe – fondatorii Liebrecht & WooD, Steven Van Den Bossche și Carl Decoopman – proprietarii BelRom, familia De Pauw – proprietar al WDP, Jan Van Geet – care controlează VGP, familia antreprenorului Jan De Clerk – care deține Alinso Group, familia lui Luc Geuten – care controlează Mitiska, familia Kerckhof – care deține Vabeld, Frank Donck de la Atenor, familia Huys – care deține grupul de construcții Recon, Jan Demeyere și Didier Balcaen – fondatorii Speedwell sau fostul pilot de raliuri Yves Weerts.

Ne puteți urmări și pe Google News

Terenuri vândute de familia lui Gigi Becali

Familia Becali a vândut, în ultimii ani, o serie de terenuri în Pipera unor dezvoltatori imobiliari precum H4L Development, Catted și IBB Holding, dar și unor antreprenori ca Andrei Lișinschi, Dumitru Dragomir, fotbalistul Florin Tănase, familiei Ionica și Gelu Pașalău, fostului deputat democrat Mihail Solcan din Republica Moldova și lui Francisco Rubio Garcés, fostul proprietar al echipei de fotbal Numancia din Spania, în tranzacții cu o valoare cumulată de peste 70 de milioane de euro.

Patronul FCSB a vândut cu 11 milioane de euro și cele 7 hectare de teren pe care Prime Kapital construiește acum ansamblul rezidențial Avalon din aceeași zonă. Terenurile familiei Becali sunt localizate în zona clădirilor de birouri din Pipera unde au sediile centrale companii precum Coca-Cola, Mercedes-Benz, Bergenbier sau Altex, potrivit Profit.