Evenimentul Zilei > Sport > Gigi Becali, în război cu toate legendele Stelei. Istoria scandalurilor și umilințelor
Gigi Becali, în război cu toate legendele Stelei. Istoria scandalurilor și umilințelor

Gigi Becali, în război cu toate legendele Stelei. Istoria scandalurilor și umilințelor

Gigi Becali a reușit performanța de-a îndepărta de-a lungul timpului toate numele importante din istoria Stelei.

Helmuth Duckadam era ulimul fost mare fotbalist care rămăsese alături de Gigi Becali. „Eroul de la Sevilla” depindea de salariul oferit de finanțator, dar în momentul în care remunerația i-a fost scăzută la 2.000 de lei a plecat.

De-a lungul timpului, jucători reprezentativi ai Stelei l-au contestat pe Becali. Unii au lucrat cu el, alții i-au fost și prieteni, iar alții au lansat critici de pe margine. Cei mai apropiați oameni cu care Gigi a rupt relațiile sunt Gică Hagi și Victor Pițurcă.

Primul a fost foarte bun prieten cu finanțatorul de la FCSB și i-a botezat două fete. În 2005 a fost curtat pentru a prelua echipa din Ghencea, a refuzat, dar a ajuns antrenor doi ani mai târziu. Relația nu a durat decât două luni și „Regele” a plecat după un scandal uriaș, fiind umilit public de Becali. Cei doi nu și-au mai vorbit mulți ani, dar au reluat legăturile, însă nu la fel de trainic ca înainte. FC Viitorul a devenit principalul club de la care Becali a cumpărat fotbaliști în ultimii ani.

O relație explozivă a avut Becali și cu Victor Pițurcă, omul care l-a introdus pe omul de afaceri în fotbal. Cei doi s-au certat prima dată în 2004, atunci când antrenorul a plecat de la Steaua. Apoi, „Piți” a revenit la Steaua, în 2010, și a demisionat din cauza implicării excesive pe care o avea Gigi la echipă.

În 2010, Pițurcă a adus la Academia clubului foste glorii: Adrian Bumbescu, Radu Troi, Ștefan Sameș, Mihail Majearu și Lucian Bălan. Cu toții au fost îndepărtați la scurt timp după ce „Piți” a demisionat de la Steaua.

Marius Lăcătuș, cel mai titrat jucător din istoria Stelei, a fost președinte la echipă, în 2005, apoi a antrenat în trei mandate: 2007 – 2008, 2009 și 2010 – 2011. După apariția echipei Armatei, „Fiara” a renegat echipa lui Becali și s-a dus să lucreze în Ghencea. „De câte ori se spăla pe față, Lăcătuș mai găsea 1.000 de euro pe chiuvetă”, spunea Becali despre fostul său colaborator.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE