Evenimentul Zilei > Actualitate > Apare un nou vaccin în UE. Suntem doar la un pas de a ne imuniza cu acest ser. Ce răspuns a primit de la EMA
Apare un nou vaccin în UE. Suntem doar la un pas de a ne imuniza cu acest ser. Ce răspuns a primit de la EMA

Apare un nou vaccin în UE. Suntem doar la un pas de a ne imuniza cu acest ser. Ce răspuns a primit de la EMA

Gigantul farmaceutic Novavax a solicitat Agenţiei Europeane pentru Medicamente (EMA) autorizarea vaccinul lor împotriva COVID-19. UE afirmând miercuri că o decizie va fi publicată „în câteva săptămâni”.

Gigantul farmaceutic Novavax a solicitat autorizarea vaccinului său împotriva coronavirusului în UE, cu o decizie posibilă „în câteva săptămâni”, a declarat miercuri (17 noiembrie) autoritatea europeană de reglementare a medicamentelor.

Autoritatea de reglementare a subliniat că se va analiza cu condiția ca datele pe care le-a primit de la producătorul de medicamente au fost suficiente pentru a dovedi eficacitatea vaccinului anti-Covid.

Vaccinul pe bază de proteine ​​a fost în curs de revizuire din februarie, a declarat Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA). Evaluarea vaccinului, care poartă numele de marcă Nuvaxovid, va fi efectuată „într-un interval de timp accelerat”, a spus Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA).

EMA a început să evalueze o cerere de autorizare a introducerii pe piaţă a vaccinului anti-Covid de la Novavax, a declarat autoritatea europeană de reglementare, potrivit unui comunicat.

Evaluarea se va desfăşura potrivit unui program accelerat, a precizat EMA

Acest vaccin, care ar putea deveni al cincilea autorizat în Uniunea Europeană, utilizează o tehnologie diferită de cea folosită pentru vaccinurile deja autorizate la scară largă în lume.

Este un aşa-numit vaccin subunitar, pe bază de proteine care declanşează un răspuns imunitar, fără virus. Poate fi păstrat la o temperatură cuprinsă între 2 şi 8°C, ceea ce ar putea facilita distribuirea sa.

Anunţul de astăzi din partea EMA aduce Novavax mai aproape de obiectivul de a asigura un larg acces global la vaccinul nostru pentru COVID-19 pe bază de proteine în toată Europa, a declarat Stanley C. Erck, preşedinte şi director executiv al Novavax, potrivit unui comunicat.

Comisia Europeană a anunţat în august că a încheiat un contract cu Novavax pentru achiziţionarea anticipată a 200 de milioane de doze din vaccinul său, odată ce acesta va fi aprobat de EMA. La începutul lunii noiembrie, Indonezia a fost prima ţară care a autorizat vaccinul produs de Novavax.

Vaccinul Novavax a primit prima aprobare de utilizare în caz de urgență la începutul acestei luni în Indonezia. De asemenea, compania a solicitat sprijin din partea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Filipine a autorizat miercuri utilizarea de urgență a unei versiuni realizate de Institutul de ser din India, informează dailysabah.