Evenimentul Zilei > Actualitate > Alerta momentului. Toți cei care s-au vaccinat trebuie să știe. E oficial
Alerta momentului. Toți cei care s-au vaccinat trebuie să știe. E oficial

Alerta momentului. Toți cei care s-au vaccinat trebuie să știe. E oficial

Studiile clinice ale vaccinului Johnson & Johnson au arătat o eficacitate de 100% împotriva Covid-19 sever după două doze și 75% după o singură doză.

Grupul farmaceutic Johnson & Johnson anunță că va cere aprobarea Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA) pentru doza de rapel a vaccinului împotriva Covid-19.

Prin urmare, compania și-a comunicat intenția de a depune la Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) cererea de autorizare pentru un pachet complet care include doza unică plus o doză de rapel. Vaccinul J&J este în prezent autorizat ca o singură doză.

Studiile clinice ale vaccinului Johnson & Johnson au arătat o eficacitate de 100% împotriva formelor grave de COVID-19 după două doze şi de 75% după o singură doză, arată compania, informează ANSA.

Reamintim că vaccinul Johnson & Johnson este autorizat ca doză unică

Vaccinul monodoză anti-COVID-19 creat de Johnson & Johnson beneficiază din februarie 2021 de o autorizare în regim de urgenţă în Statele Unite, unde a fost administrat unui număr de 15 milioane de persoane, mult mai mic în comparaţie cu numărul americanilor inoculaţi cu vaccinurile cu doză dublă dezvoltate de Pfizer-BioNTech (229,3 milioane de rezidenţi) şi Moderna (152 milioane de rezidenţi).

Johnson & Johnson (J&J) a transmis date Administrației pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA) pentru a solicita autorizație de utilizare de urgență pentru o injecție de rapel a vaccinului său Covid-19 în rândul adulților. Prezentarea include rezultate recente ale studiului de faza III ENSEMBLE 2.

Studiul a constatat că o doză de rapel administrată la 56 de zile după doza primară a oferit o protecție de 94% împotriva Covid-19 simptomatic în SUA. Injectarea de rapel a demonstrat, de asemenea, protecție 100% împotriva Covid-19 sever, la cel puțin 14 zile după inoculare. J&J intenționează să trimită datele altor autorități de reglementare.

În Italia, peste un milion și jumătate de cetățeni au fost vaccinați cu Johnson & Johnson (J&J) – doză unică

Astăzi, compania farmaceutică a anunțat că va fi necesară o doză de rapel a vaccinului său la 56 de zile după prima doză pentru a obține o protecție de 100% împotriva formelor severe/critice de Covid. Vestea vine după ce s-au urmărit mai multe studii care ar fi arătat o prăbușire a eficacității scutului împotriva efectelor infecției cu Coronavirus Sars-Cov-2.

J&J subliniază că există factori critici și că „este important ca studiile de date de practică clinică să ofere în mod transparent și detalii complete despre metodologia statistică aplicată. Johnson & Johnson și partenerii de cercetare s-au angajat să ofere o transparență deplină a studiilor și s-au pus la dispoziție colaborând cu alți cercetători independenți în partajarea accesului la date și la platforma pe care a fost efectuată cercetarea, se mai aratî în comunicatul companiei.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: