Evenimentul Zilei > Sport > Gică Hagi e şocat! Ianis Hagi a fost turnat chiar de un greu din FRF. E specialist, culmea
Gică Hagi e şocat! Ianis Hagi a fost turnat chiar de un greu din FRF. E specialist, culmea

Gică Hagi e şocat! Ianis Hagi a fost turnat chiar de un greu din FRF. E specialist, culmea

Un episod mai puţin obişnuit a tulburat apele la echipa naţională de fotbal a României şi îi aduce în prim-plan pe Ianis Hagi, Silviu Ioniţă şi selecţionerul Mirel Rădoi.

În urma unor declaraţii ale lui Silviu Ioniţă (n.r. psihologul Tricolorilor) despre Ianis Hagi, Mirel Rădoi a simţit nevoia să intervină şi să îşi prezinte scuzele.

Rezumând, specialistul din staful lui Rădoi a declarat într-un interviu că fiul lui Gheorghe Hagi trebuie să fie mai agresiv când intră pe teren.

Cu privire la acest subiect, selecţionerul primei reprezentative a considerat că psihologul ar fi trebuit să păstreze pentru el acele informaţii.

Mirel Radoi îl apără pe Ianis Hagi.

„Nu sunt de acord cum a procedat Silviu. Nu trebuie să pomenim în public despre discuțiile individuale cu jucătorii, pentru că se creează o polemică.

Sigur, Ianis Hagi e un tip foarte educat, dar asta nu înseamnă că nu e agresiv în timpul meciului.

Are reacție, nu mai e acel Ianis din urmă cu câțiva ani, care se dădea la o parte și lăsa adversarul să treacă.

Acum bagă piciorul, corpul. Sunt multe schimbări pozitive la Ianis”, a spus Mirel Rădoi în interviul publicat integral în ediţia tipărită a Gazetei Sporturilor.

Cu ce a greșit psihologul? Rădoi a lămurit-o în stilul său binecunoscut, calm şi obiectiv:

„I-am explicat că dacă cineva ar fi citit doar titlul acelui material, chiar și jucătorul, ceva de genul «Ianis trebuie să scoată bestia din el», putea înțelege cuvântul «bestie» sub diverse forme.

Nu a fost OK. E parte din staful meu. Îmi cer scuze pentru ieșirea lui. Poate nu și-a dat seama, poate a vrut să puncteze, de fapt, aspecte pozitive, dar a ieșit ceva ca și cum Ianis ar fi în mare dificultate, ceea ce nu e în regulă.”

Ce a spus Ioniţă despre Ianis Hagi?

„Pe Ianis îl cunosc de la România U-17. Din punct de vedere psihologic, este un progres real. Față de cum a venit el atunci (n.r. – la naționala U-17) ca un lider incontestabil, ca următorul Rege, fără să fie nevoit să demonstreze, acum văd un altfel de jucător.

Văd un tânăr care este conștient de valoarea lui și care este conștient că trebuie să muncească pentru locul pe care îl are, pentru naționala mare, cum a trebuit să muncească și la naționala U-21.

Știe că trebuie să-și confirme locul prin prestațiile de la club și prin cele de la națională. E un jucător care are foarte mult bun simț.

Câteodată, îi spun că o atitudine mai incisivă, o agresivitate pozitivă, l-ar ajuta mult mai mult. Câteodată are un bun simț prea așezat, poate din familie, dar e foarte important în sport să ai agresivitate pozitivă.

Adversarul trebuie să-ți citească în ochi că ești nebun, că ești dornic de victorie. Să se uite în ochii tăi și să vadă o bestie în teren.

Câteodată, Ianis nu arată chestia asta, deși din punct de vedere al dăruirii nu-i putem reproșa nimic.

El a crescut enorm și cred că are atât de mult loc de a îmbunătăți încât e un câștig atât pentru el, cât și pentru națională.

Când ai un jucător care poate să crească enorm e foarte încurajator pentru națională”, a declarat recent Ioniţă.

sursa: gsp.ro

 

 

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: