Evenimentul Zilei > Actualitate > Gheorghe Hagi trage un nou semnal de alarmă
Gheorghe Hagi trage un nou semnal de alarmă

Gheorghe Hagi trage un nou semnal de alarmă

„Regele” a vorbit despre starea deplorabilă în care a ajuns fotbalul românesc și a reamintit de vremurile în care jucătorii autohtoni erau respectați în afară

Gheorghe Hagi a atras atenția, încă o dată, că fotbalul românesc se scufundă treptat-treptat, dacă nu este ajutat de factorii de decizie. Fostul internațional a vorbit despre situația „Sportului Rege” de la noi, în contextul umilinței suferite de Steaua, în fața englezilor de la Manchester City.

„Am văzut meciul și pot să zic acum că toți, tot fotbalul românesc, o să vă dați seama la ce nivel am fost noi și cum suntem acum. Cred că asta ar fi concluzia. Atunci eram de la egal la egal cu ei, iar acum… Înainte, pe vremea noastră, lucrurile erau în regulă. Acum nu mai mergem la particularități, nu mai vorbim de echipă, acum vorbim despre fotbalul românesc. Nu trebuie să ne fie rușine, trebuie s-o acceptăm, să analizăm și să vedem pe ce drum o luăm”, a spus cel mai bun fotbalist român din istorie.

„Zece ani am fost competitivi”

Patronul și antrenorul echipei FC Viitorul a mai afirmat că multă lume din străinătate se întreabă de ce a decăzut România la capitolul fotbal. „Toți de afară se întreabă ce se întâmplă cu fotbalul românesc, pentru că zece ani am fost cu ei acolo. Zece ani am fost competitivi la nivelul cel mai mare, iar ei învățau fotbal de la noi. Întrebați-l pe Pep Guardiola, să vedeți cu ce respect vorbeau despre noi. Dar asta e. Dacă vom avea puterea să revenim, eu cred că ne va costa timp foarte mult. Nu o să fie ușor”, a conchis Hagi.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: