Evenimentul Zilei > Actualitate > Gest surprinzător făcut de un preot mexican. Fotografiile au stârnit valuri de simpatie
Gest surprinzător făcut de un preot mexican. Fotografiile au stârnit valuri de simpatie

Gest surprinzător făcut de un preot mexican. Fotografiile au stârnit valuri de simpatie

Un preot mexican a stârnit valuri de simpatie pe internet după a apărut la slujba religioasă cu un cățel în brațe.

Gest surprinzător făcut de un preot mexican. Fotografiile au stârnit valuri de simpatie.

Prezență inedită la slujba religioasă de duminică. Un preot dintr-o localitate din Mexic a oficiat liturghia așezat pe un scaun, cu un cățel în brațe. În fața enoriașilor curioși, preotul a explicat de ce face acest lucru. Motivul ține de spiritul creștin.

„Îmi pare rău, dar cățelușul meu este foarte bolnav și dacă îl las acasă se întristează, așa că l-am adus la slujbă”, a explicat preotul în fața credincioșilor.

S-a întâmplat în orașul mexican Coahuila de Zaragoza. Credincioșii au fost surprinși să-l vadă pe părintele Gerardo Zatarain García, preot în parohia Todos Los Santos, la slujba de duminică, țindându-și cățelul pe genunchi. Preotul a oficiat slujba cu Paloma, așa cum se numește patrupedul, în brațe.

Fotografiile au stârnit valuri de simpatie

Vestea s-a răspândit după ce o fotografie a făcut turul rețelelor sociale. Imaginile cu cei doi, preotul și cățelul, au făcut înconjurul internetului și au stârnit numeroase reacții de simpatie.

Chiar dacă unora nu le-a plăcut „intruziunea”, majoritatea celor care au comentat au înțeles adevăratul sens al gestului.

„Înseamnă respect pentru viață. Mulțumim lui Dumnezeu că și-a trimis slujitorii să dea exemplu” sau „cu un astfel de preot mă convertesc”, au scris internauții pe rețele de socializare, după ce au văzut fotografiile cu preotul și cățelul.

De menționat că biserica părintelui Gerardo Zatarain García funcționează într-o locație special, într-un complex sportiv din oraș.

Mulți preoți primeau animale fără stăpân în biserică

Sensibilitatea acestui preot din Mexic amintește de cea a unor colegi de-ai săi care și-au manifestat dragostea pentru animale. Mulți au deschis ușile bisericilor pentru patrupezii fără stăpân și le-au oferit de mâncare

La fel de cunoscut este cazul părintelui João Paulo Araujo Gomes, pastor al Parohiei Sant’Ana Gravatá din Brazilia. Preotul aducea animalele fără stăpână în biserică, la sliujbă, iar mai apoi îi invita pe credincioșii din parohie să-I adopte.