Evenimentul ZileiVremeaGerul crunt lovește România! Se anunță viscol și ninsori. Unde va ninge

Gerul crunt lovește România! Se anunță viscol și ninsori. Unde va ninge

Gerul crunt lovește România! Se anunță viscol și ninsori. Unde va ninge
Meteorologii au anunțat vreme severă în majoritatea zonelor din țară. Temperaturile la finalul lui ianuarie și în februarie vor fi scăzute. Gerul își va face simțită prezența. Rafalele de vânt vor depăși 80-100 km/h.

ANM a anunțat vreme rece şi ninsori viscolite în zonele montane în ianuarie. La începutul lui februarie, temperaturile vor fi ușor mai ridicate față de normalul acestei perioade.

Vremea în săptămâna 24.01.2022 – 31.01.2022

Minimele vor fi mult mai scăzute față de normalul acestei perioade, mai ales în regiunile intracarpatice și în extremitatea de sud-est a țării. În zonele montane va fi mai frig. În restul teritoriului, vremea va fi normală pentru acest interval, potrivit ANM.

Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile sudice și sud-estice, dar și local excedentar la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Vremea în săptămâna 31.01.2022 – 07.02.2022

Vremea își revine la normal. Temperaturile vor fi mai ridicate față de această perioadă a anului în regiunile sudice și estice, iar în rest vor fi apropiate de normalitatea intervalului. La munte, minimele vor fi mai scăzute.

Cantitățile de precipitații vor avea o tendință deficitară în regiunile estice, sudice și vestice.

ANM anunţă prăpădul! Cod roșu de vânt puternic şi cod portocaliu de viscol. Zonele afectate de zăpada spulberată
foto: commons.wikimedia.org

Vremea în săptămâna 07.02.2022 – 14.02.2022

Temperaturile vor fi mai scăzute față de săptămână precedentă, mai ales în regiunile intracarpatice,
Regimul pluviometric va avea o tendință deficitară în toată România.

Vremea în săptămâna 14.02.2022 – 21.02.2022

Temperaturile se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, în majoritatea regiunilor. Precipitațiile își vor face simțită prezența, mai ales în jumătatea sudică a țării.

Vremea azi, 21 ianuarie

Pe 21 ianuarie, vremea va fi foarte răcoroasă față de normalul acestei perioade. Local, gerul și viscolul își vor face simțită prezența. În zonele montane și submontane va ninge slab.

Vântul va fi foarte puternic la munte, rafalele vor depãşi 80…100 km/h, vizibilitatea va fi redusã şi zãpada troienitã, iar în zonele joase de relief vântul va sufla slab şi moderat, pe alocuri cu intensificãri, în special în nordul Moldovei, în Oltenia şi sud-vestul Munteniei, la viteze în general de 45…55 km/h. Maximele se vor incadra între -5 şi 6 grade, iar minimele vor fi între -13 şi -3 grade, potrivit România Tv.


Accesează: