Numărul cazurilor a crescut cu 4.751 în ultimele 24 de ore, iar cel al deceselor cu 66. Cele mai multe cazuri, 13.989, se găsesc în landul Bavaria, din sudul Germaniei, unde au fost înregistrate și primele cazuri la nivel naționa, potrivit romania.europalibera.org.

Germania testează aproximativ 120.000 de oameni pe săptămână, acesta fiind unul dintre motivele pentru care numărul de cazuri confirmate este atât de mare.

Cancelarul german Angela Merkel le-a cerut, sâmbătă, concetăţenilor ei să manifeste răbdare faţă de măsurile restrictive impuse pentru a frâna răspândirea coronavirusului, recunoscând totodată că nu ştie cât va mai dura această situaţie.

Germania a închis toate centrele sportive, culturale şi comerciale, cu excepţia magazinelor alimentare şi farmaciilor.

Deşi numărul cazurilor arată că Germania se află printre ţările cele mai afectate de pandemie, beneficiind un sistem medical bine pus la punct, cu peste 20.000 de paturi de terapie intensivă, și-a permis să mențină o rată a deceselor inferioară celei din majoritatea ţărilor vest-europene și chiar să ajute Franța sau Italia.

Ministerul Sănătăţii din Germania a anunţat că va investi 500 milioane euro pentru a dezvolta legăturile dintre spitale şi laboratoare. Aceeaşi reţea va fi utilizată pentru a analiza datele de la toţi pacienţii infectaţi cu COVID-19, întrucât să poată construi o bază de date.