Germania și Franța găzduiesc împreună Campionatul Mondial de handbal masculin

Germania și Franța găzduiesc împreună Campionatul Mondial de handbal masculin Sursa foto: Freepik

Germania și Franța se pregătesc să fie co-gazde la Campionatul Mondial de handbal masculin ce va avea loc în 2029, conform anunțului făcut marți de către Federația Internațională de Handbal (IHF).

Parisul va fi gazda atât a meciului de deschidere, cât și a finalei Campionatului Mondial de handbal masculin. Asta în timp ce Germania se pregătește să găzduiască consecutiv atât Campionatul Mondial feminin din 2025, alături de Olanda, cât și cel masculin din 2027.

Campionatul Mondial de handbal. Competiția din 2031, organizată de trei țări

„Franţa şi Germania sunt două mari naţiuni gazdă cu care lumea handbalului poate aştepta cu nerăbdare următorul pas în dezvoltarea sa”, a spus Andreas Michelmann, preşedintele Federaţiei germane de handbal (DHB).

Potrivit acestuia, nu se exclude includerea şi altor naţiuni pentru găzduirea meciurilor din Campionatul mondial.

Ne puteți urmări și pe Google News

De altfel, IHF a dezvăluit și că Danemarca, Islanda și Norvegia au fost desemnate să organizeze Campionatul Mondial de handbal masculin din 2031.

La rândul ei, Spania va fi gazda competiției feminine din 2029. În plus, Cehia și Polonia vor colabora pentru a găzdui Campionatul Feminin din 2031.

Campionatul Mondial de handbal

Spain vs France, IHF 2023 Men's World Championship - POLAND, SWEDEN, Krakow, 22.01.2023, Mandatory Credit © Sasa Pahic Szabo / kolektiff

„Interesul pentru Campionatul Mondial IHF a devenit din ce în ce mai mare şi mai mare în ultimii ani şi faptul că ţările mari de handbal ca şi cele cărora li s-au acordat drepturile de găzduire sunt încă interesate de găzduire înseamnă doar că handbalul este în creştere ca sport în întreaga lume”, a declarat preşedintele IHF, egipteanul Hassan Moustafa, potrivit Agerpres.

Spania, singura în cursa pentru organizarea Campionatului din 2029

În ceea ce privește Campionatul Mondial de handbal feminin, singura opțiune rămasă în cursa pentru găzduirea evenimentului a fost Spania.

Asta după ce posibilitatea unei candidaturi comune între China și Rusia a fost eliminată din cauza sancțiunilor impuse Rusiei în contextul conflictului din Ucraina.

Handbal feminin

Sursa foto: Facebook

Membrii consiliului IHF au salutat în unanimitate alegerea Spaniei ca gazdă a evenimentului, recunoscând succesul organizatoric al țării la Campionatul Mondial feminin din 2021.