Handbal feminin. România va înfrunta Germania în următorul meci la Mondiale

Handbal feminin. România va înfrunta Germania în următorul meci la Mondiale CM de handbal feminin. Sursa foto: IHF.info

România a aflat care îi vor fi adversarele din următoarea etapă ca Campionatului Mondial de handbal feminin. În meciul precedent. româncele, calificate deja, au fost umilite de Danemarca, scor 23- 39. Urmează trei partide, în grupa principală, care trebuie câștigate.

Handbal feminin,Campionatul Mondial. România va întâlni Germania, joi, 7 decembrie, în următoarea partidă din cadrul competiției. Jucătoarele antrenate de Florentin Pera au la dispoziție 24 de ore să-și refacă moralul după înfrângerea suferită în fața Danemarcei. Echipa națională a pierdut la scor în fața jucătoarelor nordice, 23 - 39.

Handbal feminin la nivel înalt

Jucătoarele „tricolore” au pierdut fără drept de apel jocul pentru locul 1 în grupa preliminară a Cupei Mondiale. Ele erau deja calificate, în următoarea etapă a competiției. Rezultatul cu meciul jucat cu Danemarca conta din perspectiva programului viitor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acum, odată ce lucrurile s-au lămurit, echipa de handbal feminin a României și-a aflat viitoarele adversare. Este vorba despre Germania, Polonia și Japonia.

Iar primul meci a fost programat cu Germania, pentru joi, 7 decembrie.

Programul româncelor în grupa principală

Echipa de handbal feminin a României va juca, în grupa principală a Campionatului Mondial, după următorul program:

Joi, 7 decembrie, ora 19:00 - România - Germania; Sâmbătă, 9 decembrie, ora 16:30 - România - Japonia; Luni, 11 decembrie, ora 19:00 - Polonia - România.

Primele două echipe din clasamentul final al grupei se vor califica, mai departe, în sferturile de finală la Campionatul Mondial de handbal fete.

🇩🇰 Simone Petersen with a precious assist, Emma Friis with a quality finish 🔝#DENNORSWE2023 #aimtoexcite @DanskHaandbold pic.twitter.com/kWTo6Cysl6

— International Handball Federation (@ihf_info) December 5, 2023

Handbal feminin, Campionatul Mondial

România va juca cu Germania, în primul meci pe care îl va disputa în grupa principală, înainte de sferturile de finală. Jucătoarele germane sunt un adversar destul de dificil, având un palmares de invidiat. Acest lucru nu este de natură să le intimideze pe românce care și-au propus să urce cât mai sus în ierarhia competiției.

Germania și-a câștigat grupa preliminară a CM de handbal feminin cu maximum de puncte. Jucătoarele de la Berlin au întâlnit deja echipa din Japonia, a doua oponentă a naționalei noastre. Iar nemțoaicele au învins greu cu 31-30.

În schimb, au trecut mult mai ușor de echipa Poloniei. Scorul final al meciului cu polonezele a fost 33 - 17.