Evenimentul Zilei > Social > Germania lansează producția unui vaccin. Autoritățile pregătesc campania de imunizare
Germania lansează producția unui vaccin. Autoritățile pregătesc campania de imunizare

Germania lansează producția unui vaccin. Autoritățile pregătesc campania de imunizare

Germania este pe cale să lanseze în producție un vaccin împotriva COVID-19, iar autoritățile federale se pregătesc pentru campania de vaccinare programată să înceapă până la finalul anului.

Autoritățile din Germania au demarat pregătirile pentru o campanie de vacinare împotriva noului coronavirus care ar putea să aibă loc înainte de finalul acestui an. Ministerul federal al Sănătății are în plan să înființeze un număr de 60 de centre speciale în care vor fi stocate dozele de vaccin, la temperaturi corespunzătoare, în vederea utilizării.

Pentru aceasta, oficialii guvernamentali au solicitat autorităților din cele 16 landuri să indice, până în data de 10 noiembrie, locațiile în care se vor putea amenaja aceste centre de vaccinare, după cum arată publicația germane Bild, care nu indică nici o sursă de informare. Autorii articolului, prezintă o declarație a ministrului german al Sănătății, Jens Spahn, pe care a făcut-o în cadrul unei videoconferințe. Acesta a anunțat că firma germană BioNTech este foarte aproape de a obține aprobarea pentru vaccinul anti COVID-19 pe care l-a dezvoltat.

Participanții la videoconferință au confirmat pentru publicația germană că ministrul Spahn a confirmat că până la finalul acestui an ar putea începe campania de vaccinare a populației.

„S-ar putea întâmpla înainte de sfârşitul anului”, ar fi spus ministrul, conform relatărilor celor care au participat la videoconferință.

De menționat că, miercuri 21 octombrie, chiar ministrul Jens Spahn a fost confirmat pozitiv la infecția cu noul coronavirus.

Germania se pregătește vaccinul

Compania farmaceutică BioNTech dezvoltă un vaccin împotriva infecției cu noul coronavirus, în parteneriat cu Pfizer Inc. Marţi, Pfizer şi BioNTech au anunţat că au început testele clinice din fazele combinate I şi II pentru vaccinul lor candidat, bazat pe ARN mesager (ARNm), pe pacienți din Japonia. La începutul lunii viitoare, cele două companii așteaptă rezultatele testelor inițiale, realizate în Statele Unite.

În luna septembrie, statul german a alocat fonduri în valoare de 745 de milioane de euro companiilor de biotehnologie BioNTech şi CureVac pentru ca acestea să grăbească ritmul de lucru la dezvoltarea noului vaccin împotriva COVID-19 și să-și extindă capacitățile de producție.

În prezent, conform statisticilor oficiale, rata de infectare cu noul coronavirus este în creştere accelerată în Germania. Joi, autoritățile au raportat, pentru prima oară, peste 10.000 de cazuri noi de infectare.

 

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: