Atacurile au generat o atenție considerabilă în partea mass-media în Germania unde  nivelul de violență a crescut îngrijorător. Primul atac care a început cu o dispută la un bar local a avut loc la Köln la ora 4:40 dimineața. Pe măsură ce disputa a devenit mai agresivă, unul dintre bărbații implicați a înjunghiat un alt bărbat de mai multe ori, obligându-l să solicite o intervenție chirurgicală de urgență pentru a-și salva viața, scrie Bild.

În orașul Lingen, a avut loc un alt atac unde implica o femeie de 44 de ani care a fost târâtă de pe bicicletă de doi bărbați și rănită cu un cuțit. Bărbații au fugit după ce femeia a strigat pentru ajutor. Poliția din zonă declară că investighează atacul ca o posibilă tentativă de omucidere, dar nu a reușit să identifice cei doi atacatori.

O altă femeie, în vârstă de 18 ani, a fost atacată la Nürnberg la ora 5 dimineața, după ce s-a întâlnit cu prietenii ei. Victima a dat mai târziu o descriere politiei, care a arestat un solicitant de azil irakian de 25 de ani.

Un alt bărbat descris ca fiind arab este căutat de poliție pentru o înjunghiere în Mülheim an der Ruhr împreună cu alți patru suspecți.  Atacurile vin doar la două luni după ce trei femei au fost înjunghiate în Nürnberg și puțin peste o lună după ce un migrant afgan a înjunghiat o femeie poloneză gravidă, de 25 de ani, care-i ucide copilul nenăscut, titrează voiceofeurope.