Evenimentul Zilei > Politica > George Scripcaru, prezent la Curtea de Apel Braşov, fiind citat într-un dosar de corupţie
George Scripcaru, prezent la Curtea de Apel Braşov, fiind citat într-un dosar de corupţie

George Scripcaru, prezent la Curtea de Apel Braşov, fiind citat într-un dosar de corupţie

Independentul George Scripcaru s-a prezentat luni la Curtea de Apel Braşov pentru verificarea măsurii preventive de control judiciar în care se află de câteva luni, scrie Agerpres. Acesta a fost citat alături de alţi patru inculpaţi într-un dosar în care sun acuzaţi de fapte de corupţie.

Duminică, George Scripcaru a câştigat Primăria Braşovului cu 52,5% din voturi. Întrebat ce părere are despre aceste rezultate, politicianul i-a invitat pe jurnalişti să întrebe electoratul. 

"Înseamnă că din punct de vedere al activității administrative, ceea ce s-a întâmplat și ceea ce s-a rezolvat de-a lungul timpului a fost mai important pentru brașoveni. Orice persoană poate fi acuzată de orice, problema este să vedem și ce se întâmplă până la final", a subliniat edilul.

Avocatul acestuia, Vladimir Ciolacu, a precizat la rândul lui că dosarul în care este cercetat George Scripcaru se află în Camera Preliminară și că, în opinia sa, acest proces va dura destul de mult, transmite Agerpres

"Cred că procesul va dura destul de mult, având în vedere ansamblul probatoriu. Trebuie să aveți în vedere că dosarul este în Camera Preliminară, iar procesul nu a început, posibil pe la sfârșitul lunii septembrie să se întâmple acest lucru și poate să dureze chiar și trei patru ani", a spus apărătorul.

Întrebat care sunt restricţiile impuse de măsura preventivă în dosarul în care este citat edilul Braşovului, avocatul Ciolacu a afirmat că George Scripcaru nu se confruntă cu această problemă.

"Singurele restricții sunt impuse de lege. Are interdicția de a lua legătura cu martorii sau alți participanți la procesul penal. Nu are alte restricții și nu a avut niciodată. Nu există martori în dosar care să aibă funcții în primărie. Există coinculpați care au avut funcții în primărie și, ca urmare a trimiterii lor în judecată, au fost suspendați din funcțiile respective pentru că acesta este statutul funcționarului public", a menţionat sursa citată.

George Scripcaru a fost trimis în judecată în luna martie de procurorii DNA Brașov, pentru trei infracțiuni: abuz în serviciu, instigare la tentativă de abuz în serviciu și luare de mită.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: