Evenimentul Zilei > Actualitate > EXCLUSIV. “Generalul Negru“ – Florian Coldea a dat lovitura! Profit fabulos dintr-o firmă de consultanță
EXCLUSIV. “Generalul Negru“ – Florian Coldea a dat lovitura! Profit fabulos dintr-o firmă de consultanță

EXCLUSIV. “Generalul Negru“ – Florian Coldea a dat lovitura! Profit fabulos dintr-o firmă de consultanță

Florian Coldea, generalul SRI care a coordonat nenorocirea mii de oameni în epoca de aur a Binomului, a început să facă bani curați. Din afaceri.

EXCLUSIV EvZ. Am mai scris că gen. Florian Coldea a intrat în afaceri în stil mare. A devenit nu numai un personaj monden, suprins în ipostaze de consumator, ci și un abil afacerist. Se pare că nu ne-am înșelat, pentru că anvergura sa de businessmen o depășește pe cea de ofițer de informații. În sensul în care perfomanțele sale sunt remarcabile, demonstrând tuturor că l-au judecat greșit atunci când se gândea că poate face bani doar din fondurile operative. Dar să vedem despre ce este vorba…

Ultimele date comunicate la Registrul Comerțului ne indică faptul că fostul prim-adjunct al directorului SRI, Florian Coldea, cunoscut sub numele de “Generalul Negru“ a reușit să obțină un profit important dintr-o firmă de consultanță, specializată în “activități de consultanță pentru afaceri şi management“. Obiectul principal de activitate al firmei constă în „Activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legate de acestea”. Cele secundare merg de la „Reproducerea înregistrărilor” până la „Repararea calculatoarelor şi a echipamentelor periferice”.

Cifra de afaceri a firmei Strategic Sys SRL a fost de 134.000 de euro, cu cheltuieli minime, de doar 12.000 de euro, respectiv un singur angajat, după cum se poate afla din baza de date CONFIDAS.

Coldea, Cocoru, o secretară și datorii de 2.800 de euro

Ceea ce pare cam ciudat, fiind normală întrebarea cum poate să funcționeze o firmă de consultanță cu un singur angajat, care pare să fie salarizat la nivel de secretară. Iar dacă scădem din cele 1.000 de euro cheltuite pe lună, serviciile de contabilitate, resurse umane, birotica și chiria sediului, utilitățile și birotica, rezultă că este o secretară foarte prost plătită.

Firma înființată anul trecut, a obținut în 2020 un profit net de 120.000 de euro, ceea ce-i aduce lui Florian Coldea suma importantă de 60.000 de euro. Este adevărat că are și datorii de 2.800 de euro, creanțe de 43.000 de euro, dar începutul este promițător.

Cine sunt clienții firmei? E greu de spus pentru că acționarii firmei sunt obișnuiți să lucreze în subteranele societății. Cei doi acționari ai firmei sunt gen SRI cu trei stele (r.) Florian Coldea și gen. SRI cu patru stele (r.) Dumitru Cocoru, fostul șef al Diviziunii Tehnice.

Ce a dezvăluit Sebastian Ghiță a fost preluat de presa internațională

Florian Coldea a trecut în rezervă în anul 2017 după dezvăluirile lui Sebastian Ghiță, iar Dumitru Cocoru în 2016, în liniște. Scandalul Ghiță-Coldea a trecut la acel moment dincolo de Ocean. Vezi ce scriau publicațiile externe

Cine este Dumitru Cocoru? “Dumitru Cocoru (n. 1958) a fost seful Institutului pentru Tehnologii Avansate din cadrul SRI, unde a desfășurat activități în domeniul cercetării si proiectării. Este expert criminalist in domeniul Sisteme de Telecomunicatii, acreditat de Ministerul Justiției“, scria Hotnews la momentul înființării firmei.

Florian Coldea a fost trecut în rezervă cu multe rezerve

Demn de remarcat este faptul că președintele Klaus Iohannis i-a acordat la trecerea în rezervă lui Dumitru Cocoru încă o stea de general (ajungând la patru stele de general), în timp ce lui Florian Coldea nu i-a dat nici măcar șansa să-și ia rămas bun. Darmite încă o stea. Ceea ce în limbajul ofițerilor de carieră înseamnă o trecere în rezervă cu foarte multe rezerve…

Acest articol a apărut prima dată pe www.evz.ro și reprezintă o exclusivitate. Cei care doresc să-l preia integral sau parțial au obligația de a cita sursa, cu link activ.

Cei care doresc să ne transmită informații din culisele politicii sau viața vedetelor pot trimite un mail la [email protected]

Confidențialitate garantată. Informațiile publicate vor fi recompensate: [email protected]