Evenimentul Zilei > Politica > Scandalul Ghiță-Coldea a trecut dincolo de ocean. VEZI ce scriu publicatiile externe
Scandalul Ghiță-Coldea a trecut dincolo de ocean. VEZI ce scriu publicatiile externe

Scandalul Ghiță-Coldea a trecut dincolo de ocean. VEZI ce scriu publicatiile externe

Suspendarea din funcţie a şefului operativ al SRI, generalul Florian Coldea, ca urmare a dezvăluirilor făcute de Sebastian Ghiţă a ajuns în presa internaţională.

Agenţia americană Associated Press tratează subiectul într-un articol preluat de publicaţii de renume, cum ar fi The Washington Post, şi de site-uri ale televiziunilor americane Fox News şi ABC News.

"Un oficial din Serviciul Român de Informaţii a fost suspendat după ce un om de afaceri vizat de ample acuzaţii de corupţie a susţinut că a avut o relaţie strânsă cu ofiţerul. Florin Coldea, numărul 2 din Serviciul Român de Informaţii, a fost înlăturat din funcţie joi, după ce agenţia a anunţat că investighează comportamentul acestuia pentru a stabili dacă a încălcat vreo lege sau o regulă internă", scrie AP, în articolul preluat de zeci de publicaţii, în special din SUA, potrivit stiripesurse.ro.

Agenţia relatează că Sebastian Ghiţă a prezentat înregistrări video şi a susţinut că şi-a petrecut mai multe vacanţe în Seychelles, Italia şi Paris alături de Coldea şi familia lui.

În încheiere, AP aminteşte că autorităţile au emis pe numele lui Sebastian Ghiţă un mandat de arestare pentru mită, şantaj şi spălare de bani.