Informaţia vine din aceeaşi  sursă din care a venit şi informaţia întâlnirii lui Coldea cu Klaus Iohannis

Sursele citate ne-au spus că nu se se ştie dacă şi când va semna preşedintele decretul de trecere în rezervă, dar surse politice consultate de noi ne-au precizat că în practica elaborării unor asemenea documente, acestea se elaborează după consultarea sau la cererea preşedintelui României. Cu alte cuvinte, astăzi sau mâine, urmează ca trecerea în rezervă a generalului Coldea să devină efectivă, iar anchetă Comisiei Parlametare de Control a SRI să nu mai aibă aceeaşi anvergură.

Dezvăluirile de aseară ale lui Sebastian Ghiţă se pare că au spulberat şi ultima apărare a generalului Florian Coldea care susţinea că şi-a achitat concediile petrecute cu familia să alături de familia Ghiţă – Seychelles şi Toscana.

După părerea mea se încearcă salvarea credibilităţii SRI ca instituţie, şi sacrificarea generalului Florian Coldea considerat până nu demult cel mai puternic om din SRI.

Repet, ştirea privind redactarea decretului de trecere în rezervă a fost confirmată doar de surse din SRI, neexistând o confirmare din partea  Președinției. Chiar dacă este riscant să dai asemenea informaţie fără a avea o confirmare oficială, întrucât ea intră într-o logică a gestionării scandalului Coldea-Ghiţă, am decis să o facem. Chiar cu riscul de a fi infirmată ulterior. Lipsa de transparenţă a instutiilor publice implicate în acest scandal, este deja binecunoscută, Evenimentul zilei fiind primul ziar care a anunţat de întâlnirea Klaus Iohannis – Florian Coldea, în ciuda tăcerii celor două instituţii. Confirmarea întâlnirii a venit la 24 de ore după publicare, din partea purtătorului de cuvânt al Președinției.