În urma întâlnirii de lucru cu reprezentanţii tuturor instituţiilor responsabile de ordinea, liniştea publică şi siguranţa cetăţenilor – Prefectura Capitalei, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Brigada de Poliţie Rutieră, Poliţia Locală, Jandarmeria, SRI, RATB, Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi reprezentanţi ai Direcţiilor din Primăria Capitalei cu atribuţii în acest domeniu – primarul general Gabriela Firea a aprobat solicitarea Federaţiei Românilor de Pretutindeni de a organiza o manifestaţie de protest în Piaţa Victoriei, în data de 10 august, la care sunt anunţate să participe un milion de persoane, se arată într-un comunicat transmis AGERPRES de PMB.

"Coroborând prevederile legale şi informaţiile specifice deţinute de fiecare instituţie implicată a rezultat că pentru desfăşurarea în deplină securitate a unui eveniment la care ar urma să participe un număr atât de mare de persoane este necesar ca zona anunţată iniţial să fie extinsă şi cu arterele adiacente, după cum urmează: bd. Ana Ipătescu până la Piaţa Romană inclusiv, bd. Aviatorilor până la Piaţa Charles de Gaulle inclusiv, bd. Kiseleff până la Piaţa Arcului de Triumf, bd. Titulescu până la intersecţia cu str. Dr. Felix, str. Buzeşti până la intersecţia cu str. Dr. Polizu, Calea Victoriei până la intersecţia cu bd. Dacia. În funcţie de numărul real de participanţi, circulaţia în acest perimetru va fi restricţionată gradual", precizează Municipalitatea.

Sursa citată menţionează că organizatorul acestei manifestaţii, Emanuel Cioacă – preşedintele Federaţiei Românilor de Pretutindeni, a anunţat printr-un email transmis în cursul zilei de luni Comisiei de avizare a solicitărilor de organizare a adunărilor publice că nu poate lua parte la această şedinţă de lucru din cauza imposibilităţii de a reveni în ţară într-un timp atât de scurt, dar a precizat că aşteaptă concluziile Comisiei şi documentele necesare pentru a le semna, conform agerpres.ro.