Este delicios la gust, poate fi consumat pe post de gustare, dimineața, dar și sub formă de suc, adăugat în ceai, salate și marinate, pentru aroma sa acrișoară.
Pomelo are 0% grăsimi și doar 36 de calorii pe suta de grame, ceea ce îl plasează în topul alimentelor de slăbit.
Interesant este că, în anii 30’, dieta cu pomelo era populară printre vedetele de la Hollywood, datorită unei enzime din componența sa care topește grăsimile. Pomelo, ca și grapefruitul, este bogat în fibre, asigurând 8% din necesarul zilnic, iar acestea nu doar că ajută la buna funcționare a colonului, dar oferă și o senzație de sațietate.
Citricele sunt cunoscute pentru rezervele de vitamina C, iar pomelo nu face excepție. Printre altele, vitamina C luptă cu infecțiile și previne atacul de cord. Acest fruct este deosebit de important și pentru inimă, fiindcă reglează cu succes presiunea sanguină și curăță vasele de sânge de grăsime. La toate acestea se adaugă puterea de a lupta cu cancerul, coaja unui pomelo fiind plină de bioflavonoizi. Aceste substanțe reduc riscul de cancer pancreatic, intenstinal și de sân.