Fructele care pot micșora tumorile de cancer. Explicația cercetătorilor

Fructele care pot micșora tumorile de cancer. Explicația cercetătorilor Sursa foto: Dreamstime.com

Cercetătorii au declarat că există anumite fructe care au potențialul de a „înfometa” tumorile de cancer de prostată și de a le micșora. Ei au explicat și care este legătura dintre aceste alimente și tratarea bolii.

Cercetătorii au declarat că turmericul, merele și strugurii au potențialul de a „înfometa” tumorile de cancer de prostată și de a le micșora. Coautorul studiului, Stefano Tiziani, de la Departamentul de Științe Nutriționale și de la Institutul de Cercetare Pediatrică Dell de la Universitatea Texas din Austin, și colegii săi au raportat recent concluziile lorSursa sigură în revista Precision Oncology.

Potrivit Societății Americane de Cancer, în acest an vor fi diagnosticate 161.360 de cazuri noi de cancer de prostată, iar aproximativ 26.730 de bărbați vor muri din cauza acestei boli. Cu toate astea, cercetătorii au descoperit care sunt fructele care pot reduce riscul de cancer. Ei le-au recomandat pacienților să consume turmeric, mere și struguri.

Compușii naturali care reduc riscul de cancer

Cercetătorii au folosit o tehnică nouă de screening de mare capacitate pentru a testa 142 de compuși naturali, cu scopul de a-i identifica pe cei care sunt cei mai eficienți în stoparea creșterii celulelor canceroase de prostată. Printre ei se află:

Ne puteți urmări și pe Google News

curcumina, compusul galben strălucitor din turmeric acidul ursolic, care se găsește în coaja de măr resveratrolul, care se găsește în strugurii roșii și în fructele de pădure

Cancer

Sursa foto: EVZ

Cercetătorii au descoperit că, atunci când acidul ursolic a fost combinat fie cu curcumina, fie cu resveratrolul, compușii naturali au împiedicat absorbția glutaminei de către celulele canceroase de prostată.

Glutamina este un aminoacid de care celulele canceroase de prostată au nevoie pentru a se dezvolta, astfel încât împiedicarea absorbției sale „înfometează” efectiv celulele canceroase până la moarte. Oamenii de știință au mai spus că acidul ursolic, curcumina și resveratrolul nu sunt toxici și că nu există efecte adverse.

Ei au mai descoperit că unele concentrații ale celor trei compuși au fost mai mari decât cele care sunt consumate în mod normal prin alimentație. Cercetătorii urmează să facă mai multe verificări legate de acești compuși și cancer, potrivit Doctorulzilei.