Cea mai gustoasă friptură de miel. O rețetă folosită de cei mai faimoși bucătari

Cea mai gustoasă friptură de miel. O rețetă folosită de cei mai faimoși bucătari Sursă Dreamstime

Gospodinele care nu știu ce să gătească de Paște pot să prepare cea mai gustoasă rețetă de friptură de miel. Bucătarii au explicat care sunt trucurile pe care puteți să le respectați pentru a face mâncare ca la restaurant.

Friptura de miel este nelipsită din meniul de Paști, iar bucătarii au explicat cum se face cea mai gustoasă rețetă. Nu aveți nevoie de prea multe ingrediente pentru a face friptură de miel ca la restaurant, ci de puțină răbdare și câteva sfaturi.

Ingredientele necesare pentru rețeta de friptură de miel la cuptor cu cartofi:

- o pulpă de miel (de obicei pulpa din spate),

Ne puteți urmări și pe Google News

- 2 kilograme de cartofi,

- 1 pahar mare vin alb

- –8 căței de usturoi,

- 50 ml ulei de măsline sau floarea-soarelui,

- o cană de apă,

- câteva crenguțe rozmarin (opțional),

- câteva crenguțe maghiran proaspăt (opțional),

- sare și piper.

Rețetă de friptură de miel la cuptor

Pulpa de miel se spală foarte bine și apoi se șterge cu un șervet de bucătărie. Se curăță și se taie usturoiul. Pulpa de miel se înțeapă din loc în loc, pe ambele părți, cu ajutorul unui cuțit foarte ascuțit și în găurile realizate se așază usturoiul. Carnea de miel se unge cu ulei, se freacă cu sare și piper și se pune într-o tavă. Tava respectivă trebuie să fi fost unsă în prealabil cu ulei. Se toarnă apoi paharul de vin și cana de apă, iar pe bucata de carne se pun crenguțele de rozmarin și maghiran.

Sursă Dreamstime

Tava se acoperă cu folie de aluminiu și se coace în cuptorul preîncălzit, în mai multe etape, timp două ore în total. Tava se scoate după ce trec aproximativ 30 de minute și friptura de miel se întoarce pe partea cealaltă. Se lasă la cuptor încă 30 de minute. Se adaugă cartofii și se bagă din nou la cuptor pentru 30 de minute, după ce ați mai adăugat câteva crenguțe de rozmarin și măghiran. După ce trec cele 30 de minute, se scoate folia de aluminiu de pe tavă, iar friptura de miel se mai lasă la rumenit o jumătate de oră în plus. Puteți să ungeți friptura din 10 în 10 minute cu sos. Asta este tot. Poftă bună!, potrivit Click.