Frigărui de pui cu legume, perfecte pentru un grătar în familie. Ceapa, un ingredient esențial pentru un gust deosebit

Frigărui de pui cu legume, perfecte pentru un grătar în familie. Ceapa, un ingredient esențial pentru un gust deosebit Sursa foto: Mtnangel | Dreamstime.com

Grătarul este vedeta verii, el oferind momente de relaxare în familie, dar și o masă copioasă și sănătoasă. Dacă îți dorești un preparat bogat în legume și carne, poți alege frigărui de pui. Sunt ușor de făcut și gustul lor va fi pe placul tuturor.

Rețeta de frigărui de pui cu legume este una simplă și o alegere perfectă pentru un grătar în familie. Nu sunt necesare multe ingrediente, însă ceapa este unul important, care oferă o savoare aparte. Dacă respecți câțiva pași simpli, vei obține o carne fragedă și suculentă, aromată cu diverse legume. Carnea de pui trebuie pusă la marinat pentru a ieși suculentă și aromată.

Rețeta de frigărui de pui cu legume la grătar

Ingrediente pentru marinadă:

  • zeama de la 1 lămâie;
  • 1 lingură de ulei de măsline;
  • 1 cățel mare de usturoi, zdrobit;
  • 1 linguriță rasă de sare grunjoasă;
  • ¼ linguriță piper negru proaspăt măcinat;
  • opțional: fulgi de chili după cât de picant vă place. Se pot adăuga și diverse ierburi aromate, cum ar fi busuioc sau oregano.

Ingrediente necesare pentru frigărui:

  • 270 de grame de pulpe de pui dezosate, fără piele;
  • 200 de grame de dovlecel, tăiat bucăți de aproximativ 4 cm lățime/2 cm grosime;
  • 200 de grame de vânătă, tăiată bucăți de aproximativ 4 cm lățime/2 cm grosime;
  • 2 ardei grași roșii + 1 ardei gras alb + 2 ardei verzi semi-iuți;
  • 1 ceapă mărișoară, tăiată în sferturi și apoi desfăcută pe grosime în bucăți;
  • 2 linguri de ulei;
  • sare și piper.

Mod de preparare:

1. Pulpele dezosate se taie în bucăți de 4-5 cm, se pun într-un castron și peste ele se adăugă ingredientele pentru marinadă. Se masează carnea pentru ca aromele să pătrundă în ea. Castronul se acoperă cu folie alimentară și se lasă la marinat timp de aproximativ două ore.

2. Cât timp carnea se marinează, se pregătesc bețele pentru frigărui. Dacă folosiți bețișoare de lemn, trebuie să le înmuiați în apă rece, pentru a nu se arde pe grătar.

3. Se taie legumele și se sărează puțin, apoi se lasă într-o sită pentru a se scurge zeama în exces. Cu ajutorul unui șervețel absorbant, zvântăm dovleceii și vinetele.

4. După ce carnea s-a marinat, se pregătesc toate ingredientele și se trece la asamblarea frigăruilor de pui. Pentru a fixa toate ingredientele, se începe și se termină cu bucățile de ceapă, ele fiind mai tari. Legumele se așează în ce ordine doriți. Deasupra se presară piper după gust.

4. Frigăruile se pot găti la grătarul pe cărbuni sau la cel electric. Indiferent care este metoda de gătire, înainte de a fi puse pe grătar, ele trebuie stropite cu puțin ulei. Frigăruile se gătesc cam 3-4 minute pe fiecare parte, întorcându-le de trei ori în total. Indicat este să nu le țineți mai mult de 20 de minute pe grătar, potrivit lauralaurentiu.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News