Evenimentul Zilei > Sport > FRF a găsit înlocuitor pentru Mirel Rădoi. Un singur detaliu împiedică oficializarea înțelegererii
FRF a găsit înlocuitor pentru Mirel Rădoi. Un singur detaliu împiedică oficializarea înțelegererii

FRF a găsit înlocuitor pentru Mirel Rădoi. Un singur detaliu împiedică oficializarea înțelegererii

Federația Română de Fotbal i-a găsit înlocuitor lui Mirel Rădoi, la conducerea echipei naționale, însă pretențiille salariale ale acestuia țin negocierile pe loc.

Dan Petrescu, antrenorul echipei CFR Cluj, este cel asupra căruia și-au oprit privirea oficialii Federației, pentru a-l înlocui pe Mirel Rădoi. Actualul selecționer și-a anunțat intenția definitivă de a renunța la post după ultimele meciuri din campania de calificări, înainte de barajul pentru calificarea la Campionatul Mondial.

Conform surselor As.ro, prima opțiune a FRF este Dan Petrescu, însă acesta dorește un salariu foarte mare, 600.000 de euro pe an plus alte bonusuri. Doar așa ar accepta să părăsească banca campioanei. Suma este mult mai mare decât cea pe care o încasează Mirel Rădoi, prin contract, de 250.000 de euro. Oficialii grupării din Cluj sunt dispuse să-și dea acordul pentur ca antrenorul să plece la echipa națională, însă va depinde de Dan Petrescu. Este pentru a treia oară când acesta este ofertat de FRF.

Cea de-a doua opțiune, dacă nu se înțeleg cu antrenorul campioanei, este Edi Iordănescu, antrenorul lui FCSB. Poziția acestuia se clatină, patronul Gigi Becali declarându-și nemulțumirea față de rezultatele pe care le-a obținut echipa sa de fotbal.

Sursa foto: EVZ

Mirel Rădoi și-a anunțat demisia

Contractul lui Mirel Rădoi va expira în luna noiembrie, iar selecționerul este decis să nu-l mai prelungească. Mirel Rădoi a anunțat, după ultimul meci câștigat, cu Armenia, că va pleca de la Națională. Acesta chiar și în condițiile în care se va califica la baraj.

„Am spus destul de clar că nu voi mai continua, dar ar trebui să vorbim despre partidele rămase, nu despre situația mea. Nu încerc să pun presiune pe conducerea Federației să vină cu un contract. Dacă s-ar prelungi ar trebui să fie cu acordul meu. Îmi vine greu să cred că vreți să mai fiu aici după ce în tur nu mă mai voia nimeni. Nu are rost să mai discutăm. Mă știți. Dacă am zis așa, așa rămâne. Nu mă interesează”, a declarat Mirel Rădoi.

El a precizat că la finalul contractului, în noiembrie, FRF va trebui să găsească un alt selecționer. Anunțul său a luat prin surprindere pe toată lumea, dat fiind că România are șanse mari să prindă locul de baraj la finalul grupei. Este suficient ca echipa națională să câștige următoarele meciuri cu Islanda și Liechtenstein.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: