Tânărul decedat în accident avea 19 ani și era din Botoșani. Potrivit presei locale, acesta a fost lovit de un autoturism marca Ford, care circula cu 110 km/h. Tânărul botoșănean se deplasa pe jos și a vurt să traverseze autostrada. Șoferul care conducea Fordul l-a lovit din plin, obervându-l târziu și ne mai având timp să frâneze.

Chiar dacă la fața locului s-au deplasat mai mule echipaje de pompieri, poliție și ambulanțe, impactul i-a fost fatal. Din cauza leziunilor foarte grave, botoșăneanul a decedat la scurt timp. Traficul rutier a fost blocat mai multe ore pe raza orașului Offekerque.

Poliţia franceză a deschis o anchetă în acest caz.

La începutul lunii iunie, alți trei români au murit şi alţi patru au fost grav răniţi după ce autoturismul în care se aflau a intrat în coliziune cu camion pe o autostradă din nord-estul Franţei, informează surse concordante citate de France Presse, conform Agerpres.

Accidentul s-a produs în jurul orei 04.15 GMT pe o autostradă din dreptul comunei Novy-Chevrieres, potrivit pompierilor, care au confirmat o informaţie a postului de radio France Bleu Champagne-Ardennes.