Evenimentul Zilei > International > Franța, LOVITĂ din plin după atacul terorist din sudul țării! Poliţistul erou care s-a OFERIT să fie OSTATIC a MURIT
Franța, LOVITĂ din plin după atacul terorist din sudul țării! Poliţistul erou care s-a OFERIT să fie OSTATIC a MURIT

Franța, LOVITĂ din plin după atacul terorist din sudul țării! Poliţistul erou care s-a OFERIT să fie OSTATIC a MURIT

Colonelul Arnaud Beltrame, ofițerul de poliție din Franța care a cerut să fie cerut să fie luat ostatic, în schimbul altei persoane, a murit. El fost numit erou de către preşedintele francez Emmanuel Macron.

Președintele Franței dezvăluia anterior că  Beltrame suferise răni grave şi lupta pentru viaţa sa într-un spital. Şaisprezece persoane au fost rănite, două grav, în ceea ce Macron a numit un act de „terorism islamist”, transmite Mediafax. 

Beltrame, în vârstă de 45 de ani,   s-a oferit voluntar în schimbul unui ostatic şi era în “stare gravă”, a declarat Gérard Collomb, ministrul francez de Interne, salutând „curajul” acestui jandarm. „Este vorba de un act de eroism cu care jandarmii şi poliţiştii implicaţi în protejarea cetăţenilor noştri sunt obişnuiţi”, a spus Collomb.

Un cetăţean francez de origine marocană în vârstă de 26 de ani, suspectat de radicalizare islamică, a luat vineri ostatice mai multe persoane într-un supermarket din localitatea Trebes, situată în apropierea oraşului Carcassonne din sudul Franţei. În timpul atacului, atacatorul a anunţat că este membru al reţelei teroriste Stat Islamic.

După câteva ore de la atac, autorul a fost împuşcat mortal de forţele de intervenţie.

Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat atacul comis ieri în sudul Franţei. Anunţul a fost făcut de către agenţia Amaq News, aparţinând reţelei teroriste Stat Islamic, care a precizat că atacurile au fost efectuate de către un ”soldat” al organizaţiei jihadiste, ca răspuns la atacurile efectuate împotriva poziţiilor ocupate de către militanţii Stat Islamic.

Autor luării de ostatici se numea Redouane Lakdim şi avea 26 de ani. Individul locuia în Carcassonne şi era cunoscut poliţiei pentru infracţiuni minore de drept comun.