A murit o legendară artistă. Viața ei a fost un adevărat coșmar în ultimii ani

A murit o legendară artistă. Viața ei a fost un adevărat coșmar în ultimii ani Microfon. Sursa foto: 151429450 © Peerapat Tharawiwat | Dreamstime.com

Françoise Hardy, una dintre cele mai mari cântărețe din lume, a murit la vârsta de 80 de ani, a anunţat marţi seară fiul ei, Thomas Dutronc. Artista din Franța era în clasamentul celor mai bune 200 de cântăreţe din toate timpurile, realizat de revista americană Rolling Stone în 2023.

Françoise Hardy avea cancer

În 2004, cântăreața a aflat că are cancer și viața ei s-a schimbat radical. Anul trecut, artista a spus că își dorește „să plece repede şi fără prea multe greutăţi, cum ar fi aceea de a nu mai putea respira”.

Françoise Hardy a pătruns pe scena muzicală în 1962 și a devenit o legendă culturală care a inspirat oameni ca Mick Jagger și Bob Dylan. Artista a simbolizat mișcarea pop Yé-yé din Franța. Cele mai cunoscute cântece ale ei au inclus hituri ca „Tous les garçons et les filles”, „Comment te dire adieu” și Mon amie la rose”.

A fost cunoscută în toată lumea

Cântăreța s-a născut în Parisul ocupat de naziști în 1944 și a fost crescută de mama ei. Ca multe fete din generația ei, a crescut ascultând pe Elvis Presley, Cliff Richard și alte vedete americane și britanice și a semnat primul ei contract de discuri la doar 17 ani. Aceasta a devenit cunoscută în 1962 cu cântecul „Tous les garçons et les filles”, care a devenit hit instantaneu în Franța și a pătruns și în topurile din Marea Britanie.

Ne puteți urmări și pe Google News
Francoise Hardy

Francoise Hardy la bătrânețe. Sursa foto Wikipedia

Françoise Hardy, considerată „femeia fatală”

Solistul Rolling Stones, Mick Jagger, a numit-o „femeia ideală”, în timp ce Bob Dylan i-a scris mai multe scrisori de dragoste și i s-a adresat într-o poezie imprimată pe spatele copertei albumului său din 1964 „Another Side of Bob Dylan”. Chiar dacă avea mulți admiratori, ea a fost căsătorită o dată, cu cântărețul Jacques Dutronc, cu care l-a avut pe fiul ei Thomas. S-au despărțit la sfârșitul anilor 1980, dar aceasta a continuat să-l iubească necondiționat, potrovit BBC.

Printre cei care i-au adus un omagiu celebrei artiste în urma veștii morții ei s-a numărat și ministrul Culturii din Franța, Rachida Dati. „Cum să-i iau rămas bun de la ea? Eterna Françoise Hardy, legendă a cântecului francez, care a pătruns, prin sensibilitatea ei și melodiile ei, în inima unei țări întregi”, a scris aceasta pe X .