Evenimentul Zilei > Actualitate > Francez bătut măr și tâlhărit de un român, lângă Timișoara
Francez bătut măr și tâlhărit de un român, lângă Timișoara

Francez bătut măr și tâlhărit de un român, lângă Timișoara

Un francez a fost tâlhărit la drumul mare, ca-n filmele cu bandiți. În timp ce a oprit lână un pod să admire peisajul, un român s-a aruncat asupra lui și l-a luat la bătaie. Românului I s-a părut destul de fragil francezul, iar jaful a reușit. Totul s-a întâmplat la numai câțiva kilometri de Timișoara.

Banditul este Marian Matieș, român verde, care văzând-l pe francez singur și neajutorat s-a decis să își însușească bunurile lui: l-a bătut până la lăsat lat, apoi i-a furat mașina, banii și telefonul mobil.

La propunerea unor procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara Matieș Marian a fost arestat preventiv sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie în stare de recidivă.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, au rezultat următoarele: ”În data de 04.09.2017, în intervalul orar 16.30-16.45, în timp ce se afla pe izlazul situat în apropierea comunelor Șag și Parța din Timiș, lângă pod și în apropierea râului Timiș, inculpatul Matieș Marian ar fi deposedat, prin violență fizică, persoana vătămată (cetățean francez) de un autoturism marca Peugeot, de suma de 500 euro, de mai multe acte personale, de un telefon mobil marca Lenovo, cauzându-i acesteia vătămări pentru care sunt necesare 70 de zile de îngrijiri medicale și un prejudiciu în valoare de aproximativ 9000 Euro”. 

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi a stabilirii răspunderii penale.