Evenimentul Zilei > Actualitate > Fotbalul românesc a fost părăsit de spectatori
Fotbalul românesc a fost părăsit de spectatori

Fotbalul românesc a fost părăsit de spectatori

Partidele din etapa a 23-a a campionatului intern s-au disputat într-o atmosferă dezolantă, pe terenuri înghețate bocnă și cu tribune depopulate. Cele șase confruntări abia au reușit să strângă puțin peste 8.000 de suporteri

Liga I traversează o perioadă critică și nu mai atrage nici spectatori, nici telespectatori. Peisajul din campionatul intern este dezolant, atât pe teren cât și în tribune.

Marea problemă a jucătorilor, începând din luna decembrie, a fost să scape cu fața curată de pe gazoanele înghețate, care au făcut imposibil jocul în sine.

Au preferat să piardă la „masa verde”

Va rămâne în istorie partida ASA Târgu Mureș – Pandurii Târgu Jiu (disputată în decembrie, 2016), care și-a consumat doar prima repriză, pentru că în cea de-a doua, oaspeții au refuzat să mai iasă pe teren. „N-am venit aici ca să patinăm”, a spus Petre Grigoraș, tehnicianul gorjenilor, la acea vreme. Ulterior, Pandurii avea să piardă disputa, la „masa verde”.

Meciurile, și așa sărace în faze spectaculoase, au devenit și mai anoste, iar fanii și-au pierdut interesul, preferând să se ocupe cu alte activități decât mersul pe stadion. Audiențele rundei a 23-a au fost catastrofale. Meciul de deschidere, cel dintre ASA Târgu Mureș și ACS Poli Timișoara (0-0), disputat la Cluj, în Gruia, a fost urmărit de 71 de spectatori plătitori.

Steaua, văzută de doar 1.300 de spectatori

Jocul a fost atât de plictisitor, încât antrenorul bănățenilor, Ionuț Popa, și-a cerut scuze pentru ce au arătat cele două echipe. La partida FC Botoșani – CS „U” Craiova (1-0), pe stadion au ajuns aproximativ 2.500 de spectatori, acesta fiind practic recordul rundei.

Întâlnirea dintre Gaz Metan Mediaș – CFR Cluj (1-2) a strâns în tribune puțin peste 2.000 de spectatori, iar la confruntarea dintre Steaua și FC Voluntari, de pe „Arena Națională” au asistat 1.300 de fani. De altfel, oficialii „roșalbaștrilor” iau în calcul să se mute de pe cea mai mare arenă a țării, pentru că ies în pierdere după fiecare partidă.

La Iași nu s-a putut juca

La Ovidiu, 1.000 de oameni au aplaudat victoria liderului Viitorul, contra Pandurilor, iar la Chiajna, 1.500 de spectatori au asistat la succesul Concordiei, contra celor de la Dinamo, scor 2-1.

Partida dintre CSMS Iași și Astra Giurgiu, campioana en-titre, nu s-a disputat, din cauza problemelor cauzate de condițiile meteo. Jocul a fost reprogramat pentru data de 2 martie.