Evenimentul Zilei > Justitie > Fostul şef Microsoft România şi deţinătorul Galeriei Buhara, reţinuţi într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani
Fostul şef Microsoft România şi deţinătorul Galeriei Buhara, reţinuţi într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani

Fostul şef Microsoft România şi deţinătorul Galeriei Buhara, reţinuţi într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani

Procurorii DIICOT au efectuat, marți, 15 percheziții domiciliare în București și județul Ilfov, unde au fost găsite și ridicate sumele de 60.320 euro, 1.126 USD, 125.500 lei precum și 22 de monede de valoare. În urma acestor descinderi, organele de urmărire penală i-au reţinut pe Norbert Hauser, Călin Tatomir, fost şef la Microsoft România şi alte 6 persoane.

Norbert Hauser este un cunoscut colecţionar de covoare orientale şi deţinătorul Galeriei Buhara din cartierul Primăverii, Bucureşti. Acesta a fost arestat preventiv miercuri, în urma unei decizii a Tribunalului București, el fiind acuzat de DIICOT că face parte dintr-o grupare care se ocupa cu evaziunea fiscală și spălarea de bani, transmite Agerpres.

De asemenea, în acelaşi dosar au fost reţinuţi şi inculpaţii: Valeriu Cristian Arsenie (liderul grupării), Norbert Hauser, Călin Tatomir, Alexandru Valentin Stan, Cezar Florin Golumbeanu, Robert Florin Cristea și Cristian Călinesc.

Prejudiciul total adus bugetului de stat urmare derulării mecanismului evazionist este în cuantum de 11.420.912 lei, constituit din TVA legal datorat și impozit pe profit (fără a fi luate în calcul obligațiile fiscale accesorii), la care se adaugă suma totală de 12.935.213 lei supusă procesului de spălare a banilor, informează Agerpres.

În acest caz s-a dispus punerea sub sechestru a sumelor din conturile deţinute de inculpaţi, precum şi asupra unor bunuri mobile și imobile (autoturisme, imobile și părți sociale la diferite societăți).